Öldü öldü dirildi

Başakşehir maçı sonrası, Sarı-Lacivertlilerin karşısına çıplak bir gerçek ortaya çıktı. Yeni oluşturulmaya çalışılan sistemde, bol geçişli tempolu takımlara karşı performans reaksiyon gösteriyor. Kapanan sete sıkı yerleşen takımlara karşı, sistem donup kalıyor. Bunda orta saha oyuncularının topu hızlı bir şekilde rakip ceza alanına götürememeleri. Geriye elde tek çözüm olarak ilkel hale gelen doldur -boşalt oyunu kalıyor. (Son maçta yapılan 38 orta)

Fenerbahçe maça hızlı ve golle başlangıç yaptı. Rossi ortaladı, Ferdi çok rahat bir şekilde golünü attı. Golden sonra rahat bir oyun sergilemesi beklenirken, bilinmeyen sebepten dolayı takımın geri yaslanınca gol dahi atamayan Giresunspor, rakibinin üstüne gitmeye başladı. Balde müsait pozisyonda kaçırdı. Mert Hakan’ın gereksiz hareketinden dolayı kazanılan penaltı direkten dönünce, Fenerbahçe kabus görmeden bir ilk yarı bitirdi.

Avrupa’nın en iyi hakemlerinden gösterilen Cüneyt Çakır, sarı kartı olan Mert Hakanı penaltı pozisyonda kırmızı kart göstermeyerek büyük bir hata yaptı.

Avrupa kupaları haricinden Sarı-Lacivertlilerin ligdeki temposuz oyunu devam ediyor. Defans hattının yaptığı mücadelenin yarısını orta sahadaki yıldızların hiç biri göstermiyor. Becerisi yüksek oyunculardan kurulu bir takımın iki üç pas yapamaması, tempo arttıramaması Portekizli hocanın düşüneceği başka bir problem.

Ligin yeni takımının yaptığı amatörce hatadan dolayı, forvet Berisha asisti ile Özil takımın rahatlatan golünü kaydetti.

Doukara takımının ligdeki ilk golünü attı. Başakşehir’e ilk galibiyetini aldıran Fenerbahçe, Kadıköy’de Giresunspor’a ilk golünü attırdı. Şampiyonluğa oynayacak olan bir takımın kendi seyircisi önünde, temposuz isteksiz futbolu başta Ali başkan ve teknik ekibin en büyük problemi.

Fenerbahçe taraftarı Giresunspor maçını bile rahat izleyemeyecekse hangi maçı rahat keyifli şekilde izleyecek.

Pereira Başakşehir maçı sonrası, yorgunduk normal de kazanabilirdik ama yorgunduk, yenildik demişti. Dünyada bu söze en güzel cevabı, günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz euroyla evine dönen insanlar yorgundur, diyen Mourinho vermiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.