Orta kafa gol

Erol Bulut geçtiğimiz hafta sonu sadece bir derbi değil,15 yıldır süren kaybetmeme serisini de bitirdi. Bu kaybetmelerin yanı sıra önemli oyuncularını da sakatlığa kurban verdi. 

Sarı-Lacivertliler geçen sezon olduğu gibi, bu sezonda şampiyonluk havasına erken sokuldu. Bu durumun yol açtığı ‘her maç garanti’ hissi, son üç haftada iki mağlubiyet getirdi.. 

18 yeni transfer yapmış olabilirsiniz ama sahada size maçı çözebilecek iki, üç oyuncunuz olmalı. Bu klasmanda Perotti, Sosa, Pelkas var ancak bu oyunculardan ikisi formsuz veya sakat olduğunda takımın maç kazanması zora giriyor. 

Erol Bulut’un öğrencileri, takımın kilit oyuncusu Gustavo’nun yokluğunda forvet arkası oynattığı Ozan Tufan sevdasından vazgeçerek Mert Hakan’ı o bölgeye yerleştirerek, orta sahayı biraz daha derli toplu hale getirerek, genç oyuncusu Ferdi’nin güzel asisti ile erken golü buldu. 

Caner ve Gökhan Gönül sahada ise kazanılan kornerler rakipler için penaltıdan daha tehlikeli oluyor. Kazandığı her penaltı günlerce tartışılan Fenerbahçe, bu durumu da kendi içinde böyle çözmüş oluyor. 

Zor zamanlarda asistleri ile oyunu çözen bazen sahada olduğunda el bombası ile  gezen Serdar Aziz penaltı ve kırmızı kart ile bombayı patlatsa da imdadına son haftaların eleştirilen ismi Altay girdi. 1 dakika içinde penaltı ile beraber üç şut çıkaran genç kaleci takımı ayakta tutmayı başardı. 

Kırmızı kart sonrası hemen defansa Sadık hamlesi, Erol hocanın maçı kaybetmemek için aldığı önlem olsa da şampiyonluğa oynayan bir takım hemen akabinde böyle bir hamle yapması, rakipten çekinme ya da takımına güvenmeme demektir. 

Erol hoca basın ile arası iyi olan, hatalarında kendi eleştirisini yapabilen bir hoca. Ama artık Fenerbahçe’yi çalıştırdığının farkına varmalı. Geçen hafta yaptığı hatalı değişiklikler, oyunu tam okuyamaması, ezeli rakiplere karşı üstünlük kuramaz ise sorun yaşar. Geçen hafta eline böyle bir fırsat gelmişti ve kullanamadı. Ligin en vasat takımı Denizlispor karşısında bile takımını savunmaya çekecek ise Bulut, hedeflediği şampiyonluk ve efsane teknik direktörler arasına girme hayalini unutabilir.  

Hoca takımının neler yapabileceğini, oyuncularına tempolu ve daha iştahlı oynama isteğini aşılaması gerekir. Dün akşam Sarı-Lacivertlilerde ayakta kalan tek oyuncular gençler oldu. Kaleci Altay ve sahada kaldığı sürede Ferdi Kadıoğlu alınan üç puanda büyük paya sahip oldu.. 

Ayrıca hiçbir takımın beğenmediği MHK ve hakem kararları nerede son bulacak ligimiz için büyük muamma... 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum