Oyunu çöz ve bitir

Yıllardır olduğu gibi Fenerbahçe transferlerde yine rakiplerine büyük fark atmış durumda.

Şu anda 11 yeni transfer var ve beklenen aşağı yukarı 2-3 transfer daha bulunuyor. Yeni teknik direktör, yeni teknik yapılanma sayesinde sezona başarılı girmek isteyen takım yıllardır özlemini kurduğu şampiyonluğu yakalamak ve çok kötü geçen iki seneyi unutturmayı hedefliyor.

Erol Hoca sistemini Malatya spor ve Alanyaspor’dan hemen hemen biliyoruz. Hücum futboluyla birlikte çok sayıda gol atmak ve takımın gerisini de sağlama almak onun yaptığı işlerden. Bu nedenle de onun istediği transferler de yapılıyor. Fenerbahçe için yıllardır eksik olan durumu Erol hoca çözerse bu kadro ile başarı gelmesi kolaylaşacaktır.

Geçen yıl Ersun hoca lige o kadar iyi bir giriş yaptı ki taraftarlar uzun süreden sonra şampiyonluğun geleceğine inandılar. Ancak bilinmeyen ani bir çöküşle Sarı-Lacivertli takım ligi yedinci sırada bitirdi. Sorun büyüktü aslında. Oyunu okuyup çözebilecek bir Alex yoktu mesela sahada. Bu görev Ozan’a verildi ancak olmadı. Bazı maçlarda bu soruna Emre çare olsa da, o da yaş ve sakatlıkla bir yere kadar getirebildi takımı. Bir diğer çözülemeyen nokta da bitiricilikti. Vedat dışında 10 üzerinde gol atan bir oyuncunun olmaması ve skor katkısının eksik olması başarısızlığı getirdi.

Bu sene Türkiye’nin en iyi sağ ve sol bekleri alındı. Hücumda katkı verebilecek oyuncular var. Stoper konusu geri kalan iki seneye göre daha iyi. Orta sahada pres ve rakibi bunaltacak alternatifli oyuncular da bulunuyor. Ayrıca oyunu çözebilecek, lider ruhlu Sosa takımda! Sosa’nın saha dışı istekleri yerine getirilirse, kendisine yıldız gibi davranılır; ekonomik sıkıntı çektirilmezse maçlar kazanılır.

Sosa’nın oyunu okuma, kavrama ve çözme başarısı ortada. Bitiricilik kısmında da Vedat’a Thiam katkı verecektir. Valencia şimdilik kendisini göstermiyor; kapalı kutu konumunda. Ancak Vedat giderse, takımın pivot forvet transferi yapması gerekir ki başarı için taşlar yerine tam otursun.

Maddi yönden sıkıntılarla da boğuşan Fenerbahçe bonservissiz yaptığı transferler ile bu yönde başarılı gidiyor. Belki de elindeki son kozları oynayan Ali Başkan için istediği şampiyonluk bu sene gelecek ya da onun Fenerbahçe ile son senesi olacak.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.