Özlenen tempo dönüyor

Dünya Kupası sonrası Jesus formsuz, takımı son oynadığı maçları zor kazanıyor, başkan ve yönetim şampiyonluğu kaybetmemek için transfer telaşlarında... Zirveyi tekrar ele geçirmek geriden gelip formda Galatasaray’ın puan kaybetmesini beklediği gibi, önünde oynayacağı iki maç da eski Galatasaraylılar’ın bulunduğu takımlar (Kasımpaşa ve Adana Demirspor) maçları. İlginç bir hafta tamam mı, devam mı gibi düşüncenin aksine psikolojiyi iyice kaybetmeme haftası Sarı-Lacivertliler için.

İstanbul’da soğuyan havaya rağmen taraftar takımını yalnız bırakmayarak Kadıköy’de yine kapalı gişe bir oyuna çıkardı. Gelen Arda sorularına dayanamayan Portekizli hoca ülkenin gözbebeğini ilk 11 de başlattı. Fenerbahçe büyük maçlar dışında iki aynı stil ön libero ile başladığı zaman oyunun da düşüşler oluyor, sıradan bir takım halini alıyor.

Oyuna iki takım da iştahlı tempolu başladı. Kasımpaşa kendi alanında bekleyen bir takım gibi değil rakibinin üstüne giden bir oyun anlayışı ile sahadaydı. Zajc oyundayken Fenerbahçe oyunun temposunu iyi ayarlıyor, 3.bölgeye kolay giriyor. Valencia kolayı kaçırıp, üstüne bir de tehlikeli alanda topu kaybedince Kasımpaşa kontra atak ile rakip defans yerleşmeden çok rahat golü buldu. İdeal sol bek kenarda Lincoln’den sol bek yaratmaya kalkınca Selçuk İnan takımını bu bölgeye yönlendirdi. Gol sonrası bazı oyuncuların pas hataları laubali hareketlerine Batshuayi-Valencia paslaşması ile gelen penaltı dur dedi. Ligin en fazla gol atanı direğe nişanladı, tekrarını gole çevirdi.

Dakika geçmeden Valencia bu sefer zor olanı yaparak takımını öne geçirdi. Hazırlanış bakımından çok güzel bir gol oldu. Akıllı seri paslarla, sezonun ilk bölümlerinde bolca görülen, taraftarın görmeyi özlediğimiz pozisyonlardan biriydi. Jesus sakatlık olmadığı sürece Arda - Ferdi bölgelerini değiştirmemeli.

Arda-Ferdi bütün atakların içindeyken, daha büyük yıldız olarak gösterilen İrfan Can Kahveci yine turistik gezideydi. Arda zekası 3.golün yine içindeydi, kaleci Altay’dan gelen topu çok iyi takip edip 25 metreden aşırtma vuruşu direkten döndü, Valencia bu sefer kolay olanı yapabildi. Arda saha da resitalini devam ettiriyor, Batsman’a gol attırmak için çabalıyor ama fırsatçı Valencia 4.golünü attırıp alkışlarla kenara geldi. Batshuayi ise uzatma anlarında attığı golle sonucu ilan etti. Uzun bir aradan sonra Fenerbahçe özlenen keyifli futbolunu oynayarak buz kesen İstanbul havasında taraftarının içini ısıttı.

Sarı-Lacivertliler Kasımpaşa karşısında farklı kazansa da bu futbolunun üstüne çıkmalı, Fenerbahçe perşembe günü itibari ile zorlu bir fikstüre giriyor. Selçuk İnan futbolculuk kariyerinde Süper Lig’de Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de hiç kazanamamıştı. Teknik direktör olarak da kazanamayarak serüvene kaldığı yerden devam etti. Haftalardır kazanamayan Kasımpaşa için tehlike sinyalleri başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.