Pereira’nın Kadıköy’ü

Burası Kadıköy buradan çıkış yok sözü, pandemi den dolayı sessiz hal alınca, çıkışlarda kolaylaştı geçen sezon.

Fenerbahçe Süper Lig’de bu sezon ilk defa seyircisinin karşısına çıktı. Seyircili maç Fenerbahçe için hem olumlu, hem olumsuz etkiler yaratabilir. Kırılgan ve yeni sisteme ayak uydurmaya çalışan bir takım olduğundan.

Artı etken hocanın kariyerindeki Kadıköy performansı müthiş ( 32 maç 26 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyet) ligde ise 17 maç 14 galibiyet 3 beraberlik).

Sezon başında bu kadrodan “2 takım çıkan diyenler olsa da Perreira sakatlık ve yanlış takım planlamasından dolayı ilk 11 bulmada zorlanıyor. Helsinki maçını düşündüğünden dolayı mı, formsuzluğundan dolayı mı Mesut Özil ve Zajc yedek kulübesinde başladı. Perşembe gecesinin yıldızı Muhammed ise ödülünü aldı. Defansif bir oyun planı ile beklediğimiz Antalyaspor ilk yarıda rakibin ön alan baskısına karşılık verdi. Kazandığı kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Boffin’in oyunu geriden paslaşarak kurması, baskı yiyince uzaklaştırmak istemesi finalde topu kaybetmekle sonuçlandı.

Sarı Lacivertliler Osayi-Samuel yaratıcılığı ile pozisyon bulmaya çalışsa da oyuncunun çalım dışında pas ve orta yapma özelliklerini kullanamayınca, tek isabetli şut ile ilk yarıyı tamamladı. Antalyaspor Güray ve Amilton ile önemli pozisyonları harcadı.

Fenerbahçe savunma hattı hem geride hem de hücumda rol aldılar. Orta alan ve ön bölge işlemeyince gol beklentisi de 0.30 seviyelerinde kaldı. İkinci yarı tempoyu daha da yükselten Kanarya hücumda genç Muhammed’in çabaları ile Osayi ve Koreli defans oyuncusu ile tehlikeli oldu.

Mesut, Valencia hamlesi de Fenerbahçe’yi daha da hareketlendirdi. Kapanan Antalya defansını Zajc açtı, Valencia bitirdi. Maçın kırılma anı gol öncesi Gökdeniz’in kaçırdığı pozisyon ve son dakikada Antalyaspor’un beklediği penaltı pozisyonu oldu.

Kim Min-Jae ilk maçında sırıtmadı girdiği ikili mücadelelerin hepsini kazandı, pas olaylarına biraz dikkat etmesi gerekiyor. Atilla ile vazgeçilmez ikili olacaktır.

Fenerbahçe sahada bir şeyler yapmak istiyor ama oyunu çözebilecek, atletik skorer kanat oyuncusu eksikliğini ve bitirici forvetini artık bulması lazım.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum