Planlar tutmadı

Eleştiri, bizim için yemek yemek, su içmek tarzı bir şey oldu. Daha evimize gelmeden bir misafir hakkında eleştiri yapmak son zamanlar da akla gelen en son şey olsa gerek. Stefan Kuntz ise ders niteliğinde bir cevap ile ‘atölye çalışmaları ve eğitim sayesinde iyi bir antrenör oldum. Önce eğitmen eğiteceksin. Yoksa ithalatçı olursun.’ dedi.

Üzerinde olan baskı içinde, baskı ne kadar büyük ise, başarıda o kadar büyük olur düşüncesi ile ilk maçına çıktı.

Alman hoca tecrübesi daha çok olan, geçiş oyunlarını hızlı oynayabilen futbolcuları ile maça başladı. Orta sahada geçiş oyununu Berat’a, kanat oyununu hızlı geçen, Cengiz ve Kerem’e bıraktı.

Oyun bizim istediğimiz gibi tempolu başladı. Orta saha da başlayan presimiz, rakip ceza alanının içinde devam etti ve Kerem ile erken golü bulduk. Takım oyunu oynarken atılacak en güzel gol boş kaleye atılan goldür.

Katar’da oynanacak olan Dünya Kupası için, bir ihtimal dahi olmayan Bizim Çocuklar morallenip daha coşkulu olması gereken yerde birden frene bastı. Gol sonrası önde basan takım görüntüsü gitti, skoru erkenden koruma hissi başlayınca Norveç ataklarına davetiye çıkarıldı.

Rakip ataklara, pas yapamamamız ve topu tutamamak eklenince, golü kalemizde gördük. İlk yarıda, Norveç topa daha çok sahip olunca, geçiş oyununu çok rahat oynadı ve kalemizde istediği gibi pozisyonları buldu.

Başladığımız oyunu azıcık zamana yayabilseydik çok rahat bir ilk yarı geçirirdik. Norveç ikinci yarı oyun planında değişiklik yapıp, oyunu kendi sahasında kabul etti. Biz yüklenince vereceğimiz açıklardan dolayı pozisyon bulma planına geçtiler. Ataklar organize olmayınca, tercihler panik yüklü olunca, oyunumuzu bir andan Caner’in ortalayacağı oyuna döndü.

Norveç oyunu çok güzel soğutup, eksikliklerine rağmen istediği sonucu almış oldu. Stefan Kuntz bu maç için çok radikal kararlar ile almasa da takımın el freni olan Burak Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu, Ozan Tufan’dan vazgeçmeli.

Alman hoca maç içerisinde oynattığı presli, tempolu oyunu genele yayabilirse biraz da sabır edilirse başarı gelebilir.

Müthiş başladığımız Katar Dünya Kupası elemelerine, İstanbul Kadıköy’de son vermiş olduk. Artık her şey bittiğine göre konuşulacak çok şey var diyen sözde kralımız eteğindeki taşları döker artık.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum