Rehavet tuzağı

Yıllardır ligimizde gelenek haline gelmiş bir olay, sezon başlamadan Fenerbahçe’nin Mart sonu, Nisan başı bu ligi açık ara lider bitirir düşüncesi... Bu söylemler Ali Koç başkanlığı zamanında daha fazla ilerledi. Buna bir de eklenen sosyal medya hikayeleri, başkanı etkisi altına aldı ve geçen sezon başı başkan, Ersun Hocayı takımın başına getirdi.  

Yeni sezona 18 transfer, yeni hoca, yardımcı hocalar, sportif direktör, havası ile başlayan yeni bir takım, camianın yıllarca beklediği başarı, ‘o sene bu sene’ başlıkları... Futbol olsun, başka spor dalları olsun, ya da hayatımızda yaptığımız işler olsun, bu kadar havaya girmek, rakibi küçümsemek, ‘ben kesin kazanırım’ düşüncesi tehlikelidir ve sizi yavaş yavaş uçuruma sürüklüyordur. 

18 yeni transfer yaptınız ve çoğu aynı özellikte oyuncular. 3 yıldır oturmayan defans hattına alınan iki oyuncu Tisserand ve Lemos’un, hızlı kontratak oynayan rakipler karşısında kumaşları ortaya çıktı. Gustavo, Sosa, Ozan, Mert Hakan, Pelkas orta sahası dinamik değil ve iyi basamıyor. Beşiktaş ve Konya maçları bunu gösterdi. Valencia, Thiam, Samatta, Perotti kanat rotasyonunda oyuncularının  hepsi aynı özellikte. Bir tek Perotti maçı çözebilecek yapıya sahip, onunda durumu ortada... 

Forvet Cisse’nin kapanan defansı açma özelliği yok, kendisine zor gelen topları değerlendiremiyor. Erol Hoca onun için ‘bir maçta attığının 2-3 katı daha kaçırır böyle bir özelliği var’ demiş olmasına rağmen bu söylemini unutmuşa benziyor. Ademi kanat oyunu için alındı ama takımda işleyen bir kanat oyuncusu bile yok.Erol Hoca yaptığı son açıklamada ‘11 maç 23 puan bence iyi, takım toparlayacaktır. Bu sezon lig daha uzun bir maraton inişler çıkışlar Fenerbahçe gibi diğer takımlar için de olacaktır’ dese de Kadıköy’de oynanan ruhsuz oyun, açık ara şampiyon olur söyleminden daha tehlikeli. Sahada  belirgin görünen otorite eksikliği var.  

‘Fenerbahçe vizyon yaratacak’ sözleri ile başkan olan Ali Koç’un, görevde olduğu süre boyunca Fenerbahçe tarihini tersten yazarak ilerliyor. Her açıklamasında hakemlerden, rakibin başkanlarından, TFF’den, teknik direktöründen şikayet eden başkan, hiç yönetiminin başarısızlığından bahsetmiyor. Yönetimden Erol Hoca için ‘arkandayız’ sözleri çıksa da başarı gelmez ise yönetime kim destek sağlayacak. Unutulmamalı ki taraftarın da umutları tükeniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.