Rehaveti aşan golcü

İçerde Hollanda, dışarda Norveç maçları arka arkaya olması bizim için zor bir fikstür oldu. Letonya, Norveç maçlarını kazanıp Hollanda’dan alınacak 1 puan bizi çok kazançlı hale getirir. 

Norveç maçı Hollanda maçına göre daha zor, milli takım olarak formda, açık futbol oynayan takımlara karşı biz daha iyi oynuyoruz. Norveç takımı hava şartları dışında sahada dinç dinamik bir takım görüntüsünde, Letonya’da bir Norveç kadar olmasa da dirençli bir oyunları var. 

Şenol Güneş için ilk 11 konusunda en zor seçimi kalemizi kim koruyacağıydı. Uğurcan Çakır seçimi ile oyuna başlayan hoca sol bek içinde seçimini Umut Meraş olarak kullandı. Sakat Merih dışında beklenen kadro çıktı. 

Oyuna hızlı başlayan formda Hollanda oldu. Merkezde pas üçgenlerini iyi yaparak üstümüze gelmeye başlasa da, kalemizde gördüğümüz pozisyondan sonra hücum geçişini çok iyi yaparak Burak’ın garip vuruşu ile golümüz geldi, vuruş da rakip ceza sahasında 6 oyuncumuz vardı. 

İkinci golümüz yine bir Hollanda atağı sonrası, kontra ile gelen atağımızda Okay’ın aldırdığı penaltı ile geldi. Burak Yılmaz, 2000 yılından bu yana Hollanda’ya en çok gol atan oyuncu oldu ve Cristiano Ronaldo’yu solladı. (5 gol) 

İlk yarının yıldızlarından Okay Yokuşlu çizgiden çıkardığı topla ikinci yarıya daha dinç başlamamızı sağlar gibiydi. İkinci yarının hemen başında Çalhanoğlu’nun füzesi Frank De Boer’ın açıklamalarını haksız çıkarmadı. Sahada oynayan bir Hollanda olsa da golleri rahat bir oyunla biz bulduk.  

60. dakikadan sonrada rehavete kapılan oyuncularımız topu tutmakta zorlanınca Hollanda oyuna hükmetmeye başladı, Klaassen müdahalesi ile 1 dakika içinde gelen 2 gol kabus görmemizi sağlasa da, Kral Burak ben hala yaşıyorum dedi. Milli takımımızda vasat hiçbir oyuncu yoktu, bütün oyuncular görevlerini eksiksiz yerine getirdi. 

Okay için ayrı bir parantez açmak gerekir ise Celta Vigolu Okay İle West Bromwich Okay arasında müthiş bir fark var İngiltere onu çok geliştirmiş. Milli takımımız böyle turnuvalarda formda açık oynayan takımlara karşı çok rahat bir oyun sergiliyor, bizim için tek sıkıntı kapanan defansları açamamak.  

Oyun genelinde Frankie’nin öldürücü paslarını engelledik, Blind’in oyun kuran uzun topları hedefi bulmayınca, Depay’ın vasat oyunu da eklenince güçlü Hollanda milli takımı sıradan bir takım hali aldı. Bizim için müthiş bir başlangıç oldu. Uğurcan Çakır, ikinci golde hatalı bir çıkış yapsa da kurtardığı penaltı ile millilere averaj konusunda büyük rahatlık sağladı. Rehavete girmeden devam etmeliyiz. 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum