Rekorlar ile devam

Maç içerisinde 22 oyuncunun ne yapacağı değil orta hakemin VAR hakemlerinin hangi skandal kararı vereceğini merakla bekleyen futbol sevdalıları haline geldik. Ülke, kozmik oda bilgilerinden daha çok konuştu VAR kayıt bilgilerini. En sansasyonel olanı ise 750 milyon euro borcu olan iki takımın 5 milyon euro kazanmak için para ile futbolu satın almaya kalkan Suudi Arabistan’a gidip kupa maçı oynaması.^Gerçi bu paradan daha ziyade siyaset anlaşması da olabilir. İki yıldır 1959 öncesi şampiyonluklar için karar veremeyen Mehmet Büyükekşi kendi istediği operasyonlar için anında karar verip onaylayabiliyor.

Kağıt üstünde sarı lacivertliler favoriydi. Ancak Hatayspor İstanbul’a namağlup gelmesi yanı sıra başında rakibi çok iyi bilen Volkan Demirel vardı. Ben her zaman beni Volkan yapanın Fenerbahçe olduğunu söylüyorum,ben şuan Hatayspor’un teknik direktörüyüm kazanmak için elimden geleni yapacağım. Rekora giden İsmail Kartal ideal 11’ile sahadaydı. Hoca için rekor 17,27 galibiyet önemli değil, onun için öğrencilerinin diğer hafta üstüne katarak ilerlemesiydi.

Başakşehir, Rize, Kasımpaşa maçları gibi başladı dün akşam maç Szymanski açılışı diğer maçlara göre bir tık geç yaptı. Osayi formuna ve gollerine devam etti. Maçın 26. dakikası ülke futbolunun özeti gibiydi. Volkan Bayarslan pozisyonda oyunu devam ettirdi saniyeler sonra penaltı verdi ,iki dakika sonra ise pozisyonu ofsayt ile bitirdi. Haftalarca konuşulacak olan konu zor da olsa karara bağlanabildi. Kurala göre penaltı, verilse ağır olurdu.

Edin Dzeko 3. golü atarak takımını iyice rahatlattı. Fenerbahçe’nin ön alanda yaptığı presi çözecek ligde bir ya da iki takım olabilir. İsmail basıyor olmazsa Fred onların boşluğunu Szyamanski kapatıyor.Koşmayan İrfan Can dahi bu presin içinde, Tadic orkestra şefi gol atmak isteyene ayağına kafasına isabetli gönderiyor.

Bu baskının sonucu iç sahadaki son üç maçında ilk yarılarda kalesine iki şut imkanı tanıması.Resmen kaleye yaklaşamıyor rakipleri. İlk yarıyı (0) istatistikle kapatan Hatayspor ikinci yarıya üç oyuncu değişikliği yanı sıra golle başlayabilirdi,kendisini unutturan Livakovic tecrübesini konuşturdu. Değişiklikler olumlu katkı verdi, Lamkel eşliğinde başlayan iyi oyun Ghoulam golü ile sonuçlandı. Ghoulam golüne cevap frikikten İrfan Can ile geldi. Golü yedikten sonra iştahı tekrar yerine gelen sarı lacivertliler oyun üstünlüğünü tekrar geri aldı. İsmail Kartal skor üstünlüğü elinde olduğundan Dzeko ve Szymanski’yi kenara alarak yorucu maç trafiğinde oyuncuları dinlendirme fırsatı buldu.

Fenerbahçe bu galibiyet ile Süper lig tarihinde ilk 9 maçını kazanan fakım oldu. İsmail Kartal 17 de 17 yaparak kazanma alışkanlığını devam ettirdi. Maç öncesi Fenerbahçe yönetiminin ve taraftarının Hatayspor ve Volkan Demirele karşı gösterdiği sevgi ve saygı takdire şayandı. Sahalarda özlediğimiz tablo her zaman böyle olmalı.

Son olarak cumartesi akşamı Galatasaray’ın Rams Stadı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yaptığı koreografi çok özel ve güzeldi, emeği geçen herkese teşekkürler sunabiliriz.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum