Renksiz gece

Sezonun ilk maçında Beşiktaş başarılı teknik direktörün sistemi olan seri pas futbolunu büyük ölçüde sergilemeyi başardı.

Şapkadan tavşan çıkardığı sezonda, zor olan şampiyonluğu kazanan hocanın geçen seneye göre elinde kullanabileceği bir çok oyuncu var. Hocanın elinde o kadar derin kadro var ki, bunun tatlı sıkıntısını sezon boyu düşünecek.

Beşiktaş geçen sezon bıraktığı futbolu ilk maçında gösterdi. Takımın isteği maça ön alanda baskı yaparak erken gol bularak maçı rölantiye almak. Sergen hoca geçen hafta kazanan takımı bozmayarak, elindeki derin kadronun, üç haftada kaynaşıp daha sağlam olacağını düşündü.

Rakibi kendine ters gelen Gaziantep FK ise yaptığı 2 yeni transfer ile sahaya çıktı. Erol hoca ilk yarıda, rakibine iyi çalışmış, topa gerekli anlar içerisinde sahip olup, son şampiyonu kendi planı olan ön alanda baskı ile karşıladı.

Tempolu geçmesi beklenen maçta ilk yarıda, iki takımın 6 şutun 1 tanesi isabetli oldu. Erol hoca top rakipteyken 5-3-2 taktiği hücumda 3-5-2 taktiği ile orta sahayı kilitleyerek rakibi kalesinden uzak tutmayı başardı.

Böylece Kartalın en önemli silahı pas trafiğini engelledi.

Ümit Öztürk penaltı ve tartışmalı sarı kart-penaltı olayı konusunda ilk yarı en çok konuşulan isim oldu. İkinci yarı N’Koudou-Larin değişikliği Kartal'ı eski havasına getirdi. Geçen sezonun incisi Ghezzal, Larin’i 5 dakika içerisinde 3 pozisyona soktu.

Larin, N’Koudou gibi çizgide kalmayıp, ceza sahası içine koşular yaparak Gaziantepspor defansının dengesini bozdu. Kalan 45 dakika farklı bir oyun izlemememizi sağladı.

65. dakikada Sergen hoca bir sezondur beklediği yıldızlarını kulübeye bakmadan değiştirdi. Hoca geçen sezon böyle radikal değişiklikleri yapmazdı. Erol hoca ise ikinci yarı düşen takımını 3 değişiklik ile ayakta tutmaya çalıştı.

Ghezzal oyundan alındıktan sonra Larin istediği topları alamayınca Kartal, ilk yarıdaki tutuk futboluna geri döndü.

Orta saha hakimiyetini de eline alan yeni transferler Alex ve Batshuayi hazır olmadıkları ama fırsat yakalarlarsa oyunu değiştireceklerinin sinyalini ilk maçında gösterdi.

Gaziantep FK son dakikalarda yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadı. Çok yönlü takımların, tek sistemli hocası Erol hoca bugün sistemi ile son şampiyondan puan almayı başardı.

Euro 2020 Christian Eriksen ile yaşadığımız korkuyu, bu sefer N’Sakala ile yaşadık. Güzel haber içimize su serpti .

Geçmiş olsun N’Sakala.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum