Rezalet

Camianın içinde olan-olmayan yorumcuların birçoğunun isteği Pazartesi akşamı gerçekleşti. Hedef haline gelen teknik direktör gönderildi. Hoca için iyi oldu, peki ya Fenerbahçe için?

Teknik, kalite olarak bakıldığında, Fenerbahçe ligin en iyi ve en derin kadrosuna sahip, sorunu ise takım ve birlik olamamak. Ne hocaya, ne oyunculara güven aşılanamadı, yöneten kişiler tarafından. Yöneticilerin son yıllarda hiç B planı olmadı. Oynadığı bütün maçlarına tedirgin ve gergin başladı, takımda bu kadar tecrübeli oyuncu olmasına rağmen.

Fenerbahçe gergin, Volkan Demirel için çok duygusal bir maç, efsane olduğu takımına karşı rakip. Usta ayakların ilk on birde başladığı, sistem ve formasyonda değişiklikler olan farklı bir takım vardı. Sosa-Pelkas-Mesut-İrfan aynı anda oyunda olunca, diğer maçlara göre Sarı-Lacivertliler daha çok topa sahip olup, pas trafiği ile etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda bu paslar kalabalık Fatih Karagümrük defansında eridi. isabetli şutunu 30 dakika da Mesut Özil ile bulan Fenerbahçe golü kalesinde gördükten sonra, hareketlenmeye başladı. Yakaladığı dört pozisyonun üçünde kanat bekleri vardı. Novak çıktığı hücum da penaltı ve rakibini 9 kişi bırakan pozisyonun içinde büyük işler yaptı. Özil kariyerinde ilk defa üst üste üç lig maçında gol atmış oldu.

Oyuna iyi başlayan, tek pasta golü bulup öne de geçen Fatih Karagümrük saçmalığının kurbanı oldu. Avrupa’da yanlış karara dahi itiraz edip ekstra kırmızı kart gören bir oyuncu yoktur sanırım. Türkiye’de doğru karara itirazdan yiyebiliyorsunuz. Bunu ligimizin en tecrübeli oyuncularından olan Caner Erkin görüyor, inanması biraz güç ama oluyor. Rakibi iki kişi eksik kaldıktan sonra Fenerbahçe ilk yarım saat de sergilediği enerjisiz oyununa geri döndü. Sahada sanki Kırmızı-Siyahlı ekip 11 kişi oynuyor gibiydi. Çok iyi bir mücadele sergilediler.

Fenerbahçe teknik ekibi o kadar tedirgin olmalı ki, 90 dakika 4’lü savunması hala oyundaydı. Portekizli hoca takımın başındayken, Pelkas niye yok, İrfan niye yok, yaygara koparanlar, dün akşam hepsi sahadaydı ama takım diğer maçlarına göre daha hareketsiz ve isteksizdi.

Demek ki Pereira hoca haklıymış, bu oyuncular formsuzmuş. Kendilerine karşı bir inat yokmuş. Her başarısızlık da çözümü en kolay şekilde, hoca değiştirip bulan sayın Ali Koç artık kendinin de değişim vakti geldiğini artık anlamalı. Başarısız yönetim acele edip, milyon eurolar akıtıp, teknik direktör aramasına gerek yok. Zeki hoca, Tahir hoca, yıldızı Mesut Özil destekleri ile sezonu bitirebilirler. Şampiyonluk başka bahara kaldığı için.

Volkan Demirel’e ilk maçında galibiyeti getiren Caner Erkin, takımını ateşin içine attı. Hoca takım içerisinde dengeleri elinde tutmak istiyor ise eski takım arkadaşına sağlam bir yaptırım yapması gerekir.

Dokuz kişi kalan rakibini yenemeyen Fenerbahçe için, Allah taraftarına sabırlar versin…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum