Rotasyonun cilvesi

Konyaspor ligin en ilginç takımlarından biri. Ligde ilk yarıda üç büyük takımı rahat yense de, diğer rakiplerine karşı istediği sonuçları alamadı. Son oynadığı Beşiktaş maçında rakibinin maç genelinde eksik olmasına rağmen isabetli şut dahi atamadı. 

Sergen hoca sıkışık takvimde yorgun olan bazı oyuncularının yerine, daha az süre alan oyuncuları ile maça başladı. Favori takımların elenmesi kupa yolunda Kara Kartal’ın iştahını kabartmış olacak ki oyuna da hızlı giriş yaparak, Montero’nun güzel pasına, Oğuzhan’ın kısmeti de eklenince golü buldu. Rahat bir maç geçireceğini düşünen Siyah-Beyazlılar, karşısında hafta sonu dağınık vasat görüntü çizen rakip göremedi. Gole erken cevap verip sahaya iyi yayılan Konyaspor güçlü rakibine karşı benzer oyunu ile cevap verdi. 

Son haftalarda sahada topa daha çok sahip olan bir Beşiktaş görüyoruz, diğer maçlarında topu rakibine verip, yaptığı pres ile kazanıp savunmayı dengesiz yakalayıp fişi erken çeken bir takım izlenimi vardı. Sergen hoca bu sistemi de takımına adapte ediyor. 

İkinci yarıya, ilk yarıya nazaran daha istekli başlayan Kara Kartal istediği tehlikeli pozisyonları yakaladı. Sıkışan, dengede giden oyunu gözlemleyip kenardan müdahaleleri yerinde yapan Sergen hoca bu performansını bu maçta da gösterdi. Skorer oyuncuları Larin, Aboubakar ve Ghezzal’ı alarak, oyunu rakip sahaya yıksa da 120 dakikada turu geçecek golü bulamadı. Hocanın düşündürücü hareketi Oğuzhan, Hasic yerine Atiba’nın çıkması olabilirdi. 

Konyaspor ikinci yarıya daha çok skoru korumak ve kontra atakla bir gol bulma düşüncesi ile çıksa da onlarda istediğini alamadı. 

Ligde az süre alan Hasic, Oğuzhan hazır olduklarını gösterdi, Necip her zamanki gibi verilen görevi yerine getirdi, N’Koudou geldiğinden itibaren vasatın üstüne çıkamadı. 

İlhan hoca ilk maçında pazar gününe göre farklı bir Konyaspor sahaya sürmesi kendisi adına güzel bir başlangıç oldu. İkinci yarı oynadığı oyunun karşılığı olarak, penaltılarla turu geçen taraf Beşiktaş oldu. 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum