Sabırsız başkanlar

Liglerimizde devam eden teknik direktör kıyımları, 2020 -2021 sezonunda da ara vermeden devam etmekte.. İlk sekiz haftayı geçerken şu anda beş takımımız hoca değişikliğine gittiler. Trabzonspor, Antalyaspor, Kayserispor, 

Kasımpaşa son olarak Gençlerbirliği ‘bir iki maç kaybedince bunlarla karşılaşacak olan hocalarımız beklemedeler... 

Trabzonspor ile başlarsak, kurduğu kadro, oynadığı futbol ile geçen sezon kupayı kazanacak iken Ünal Karaman’ı görevden alıp her şeyin altüst edilmesi, başarılı kadroyu koruyamayıp yardımcı hoca Newton’la devam edip ilk 7 haftadan sonra görevine son verilmesi... Sonuç; başkan ve yönetim iyi hoca kötü. 

Tamer Tuna ise kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yapıp 3 maçta 7 puan toplayıp, kalan 3 maçta 1 puan alınca görevinden alındı veya istifa etti. Açıklama; fikir uyuşmazlığı. 

İstifa eden ya da gönderilen hocalardan en ilginç olanı Mehmet Altıparmak... Trabzonspor’u deplasmanda yenip, 7 haftada 11 puan toplayan başarılı hocanın gönderilmesi en ilginç olanıydı. Geçen sezon da hoca Hatayspor’u şampiyon yaparak Süper Lige çıkarmıştı. Bayram Bektaş ve Mert Nobre ise alınan kötü sonuçların ardından fazla şans verilmeden görevlerinden alındı. 

Kara Kartal’ın efsanesi Sergen Yalçın’ın geçen sezon vasat kadro ile yaptığı başarı çabuk unutulmuş ki kulislerde ayrılacağı ya da gönderileceği haberleri çıkıyor. Sayın başkan ‘hocamız görevinin başında’ açıklaması ile taraftarı rahatlatsa da çıkan bu dedikodular durmak bilmeyecektir. Burada Sayın Çebi’nin de bazı açıklamaları bu düşünceleri akla getirmiyor değil. Son açıklaması belki de camia için pozitif bir gelişme olacaktır. 

Yıllarca kulüplerimiz hatta Milli Takımımız yabancı teknik direktör konusunda hep ısrarcı oldular. Son zamanlarda bu duvarı kırıp ligimizin 3 takım haricinde geneli ve Milli Takımımız, Türk hocalara emanet. 

Çağdaş Atan ilk teknik direktörlük macerasında Alanyaspor ile ilk 7 haftada yakaladığı başarı ile Avrupa’da puan ortalamasında bir çok ünlü hocanın önünde. Lige iyi bir giriş yapamayan Okan Buruk hocamız, Göksel Başkan tarafından sabredilmeyip görevinden alınsaydı, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United zaferi gelir miydi? 

Yeni göreve başlayan genç hocalarımıza bazı başkanlar biraz daha sabır gösterip, onlara başarısızlıklarında biraz daha sabırlı olup yola devam ederler ise kendileri ve yönettikleri camia açısında daha verimli olacaktır. Sonuçta Avrupa’ya nasıl futbolcu transferleri yapıyorsak, teknik direktör transferleri de yapabiliriz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.