Şampiyon gibi

Günümüz futbolunda maçlar savunma yapılarak kazanılıp, rakibin savunma yapamaması ile kaybedilir. Bu nedenle takımların orta saha savunmacıları pek göze görünmeseler de, her daim kritik önemdeki oyuncular oluyor.

Trabzonspor ve Konyaspor denilince akla ilk gelen; temkinli, savunma güvenliğini ön planda tutan takımlar olmaları. Bunun karşılığı olarak da ligin en az gol yiyen iki takım olmaları.

Hatta Trabzonspor bu savunma anlayışı ile bu sezon üç büyük kulübün şampiyonluk hayallerini ocak ayında bitirdi.

Bordo-Mavili takım birlikteliği o kadar iyi yakaladı ki belediye hoparlöründen şampiyonluk marşlarına bile geçildi.

Beklendiği gibi yüksek tempoda başlayan maçta Bordo-Mavililer, rakibinin kısa paslaşmalar ile oyun kurmasını bozmaya çalıştı. Bunda da başarılı oldu. Maça en iştahlı başlayan oyuncu Nwakaeme olsa da golü, transferi ile takımı değiştiren Edin Visca kaydetti. (3 maç 3 gol)

Golden sonra da temposu düşmeyen bir oyun oynandı. Cornelius ve Bakasetas direkleri geçebilse Trabzonspor için maç ilk yarım saatte bitebilirdi.

Konyaspor ise rakibinin müthiş presi karşısında sakinliğini koruyamadı, bazı pozisyonlarda oyuncuların agresifliği ve çok sık pas hataları ön plana çıktı.

Karşılaşma ilk yarıda Trabzonspor açısından ülke vasatının üstündeydi, iyi ve mücadeleci bir futbol oynadı.

Abdullah Avcı ikinci yarıya oyun taktiğinde değişiklik yaparak başladı. Temposu daha düşük orta alanda çok adamla rakibini karşılayan, kaptığı toplarla kontraya çıkan bir görünüm sergiledi.

Cornelius ve Dorukhan son pasları iyi yapabilse taktik erkenden hedefi bulabilirdi. İlhan hocanın oyuna müdahalesi de etkili olamadı ve sonuç olarak Nwakaeme dans gösterisini Visca şık golle bitirdi.
Konyaspor, enerjisini 90 dakika sahaya yayan maçın her anı gol bulabilen anlayışa sahip bir takım olduğunu gösterdi. Maçın son dakikalarına kadar mücadelesini gösterdi.

Ligin en iyi iki taktiksel hocasının karşılaşmasını, lider Trabzonspor ile Abdullah hoca kazanmış oldu.
Futbolun kalbi olan İstanbul’da maçlara olan ilgi dibe vurmuşken, Konya ve Trabzon’da inanmışlık güzel görüntüler oluşturdu.

Trabzonspor camiası bu sefer hedeflediği şampiyonluğa emin adımlar ile ilerliyor, taraftarını da arkasına alarak…

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum