Şanssız akşam

Fenerbahçe’nin temel iki çözemediği problemi var, sosyal medya ve basında çıkan haberler ile uğraşmak, diğeri gelen oyuncu teknik kadro vb. ego havaları. Bu iki temel olay Sarı-Lacivertlileri birlik beraberlik den uzaklaşmasına yetiyor artıyor bile. Jorge Jesus ülkemize ilk geldiğinde kontratının 1 yıllık olacağını 8 yaşında olan Fenerbahçe’yi takip eden bir çocuk dahi biliyordu. Medyada daha çok okunan Fenerbahçe olunca yaklaşık iki haftadır bu konu üzerinde tartışmalar devam ediyor. Jorge Jesus motivasyonu kafasının karışık olduğu yansıyan bir durum olabilir, ancak sözleşme durumu farklı olan bir durum.

İlk maçı iki farklı kaybettiği için yüksek riskler almak gerektiğinden dolayı Fenerbahçe sahaya daha ofansif kadro ile başlamak zorundaydı. Genç oyunculara şans vermemekten dolayı hedef haline gelmeye az kalan teknik ekip Sevilla karşısına, Arda Güler, İsmail Yüksek, Ooesterwolde’nin bir arada olduğu sürpriz bir kadro ile çıktı. Sürpriz genç kadro taraftarında keyfini yerine getirdi. Maç öncesi maç içerisinde özlenen Kadıköy özlemi yaşanıyordu. Taraftar tarihi tekerrür etmeye hazırdı, Jesus ve öğrencileri ise!
Sevilla ilk maça nazaran daha önde basan bir anlayış ile maça başladığı gibi top rakipteyken alan savunmasını iyi yaparak Fenerbahçe’nin ceza sahasına girmesini önledi. Akşamın ilk kısmetsizliği kontratağa çıkarken Batshuayi’nin sakatlanması oldu. İsmail- Zajc orta sahası Rakitic - Fernando orta sahasına göre daha hızlı olmasına rağmen Arda Ferdi bindirmeleri kapalı kutuyu açmaya yetmedi.

Açılmayan kapalı kutu topu yerden ufak kaldırıp havada paslaşmaya başlayınca açıldı, Arda-Ferdi doğru olanı yaparak takıma penaltıyı kazandırdı. Valencia statta sıcak havanın devam etmesini sağladı.

Akşamın ikinci şansızlığı gol sonrası kale önünde Valencia’nın ayaklarının birbirine çarpması oldu.

İkinci yarı başı bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Arda ve King sonrası Valencia’nın girmeyen topları şansızlığın devamıydı. İlk bir saatte Arda Güler,İsmail Yüksek resitali vardı. Diğer genç Oosterwolde ise takımın oyun planından uzaktı. Top almakta sisteme girmekten uzak bir düşüncedeydi. Sevilla oyuncularını oyuna geç başlaması yerden kalkmaması dahi Sarı-Lacivertlilerin hızını kesmedi.

Portekizli hoca oyuna ilk müdahalesini Zajc - Mert Hakan değişikliği sonrası üç oyuncu değiştirerek yaptı. Son dakikaları müthiş heyecan sahne olan bir oyun vardı, kapanan Sevilla kenarda soğuk terler döken Sampaoli. Taraftar gibi Jesus ve öğrencileri de turu çok istese de şansızlıklarla dolu olan gece şansız bir şekilde bitti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum