Sensin Şampiyon

Hani derler ya, ‘Gecenin acısını çekmeyen bilmez, sabahın ne kadar değerli olduğunu’... Kartal bu acıları, sorunları çekerek bu başarılı anlara geldi.

Hoca, takımın başarısının kadroda yer alan yürekli oyuncular ve onların istikrarı sağlaması dışında her maçı okuyarak, sistem bularak getirdi.

En yakın takipçisi Fenerbahçe’nin önünde olmasının en büyük nedeni buydu. Kısıtlı kadro ve yıldız oyuncu bakımından daha az olan futbolcuları ile.

Hatayspor hücum anlayışı çok güçlü forvetleri 38 gol atmış bir takım.( Boupenza - Diouf)

Beklendiği gibi maç yüksek tempoda başladı. Kartal son maçlara penaltı ile başlardı, bu sefer duran toptan kazandığı gol ile başladı.

Atiba ve Lajic asistlerine Larin tribünde maçı izleyen Abubakar’a ‘sen yoksan ben burdayım’ der gibiydi.

Beşiktaş 13 dakika içerisinde 3 gol bulmasına rağmen kaleci Münir 5. kurtarışını yapmıştı.

Souza ,Vida ve Weilton’un ayakları orta saha çizgisine değmedi. Öne çıkma ihtiyacı bile hissetmediler.

“Öyle konuşmakla olmuyor bu işler, Cumartesi ne olacağını göreceğiz” sözü doğru çıktı neler olduğunu gördük.

Atılan 3 golde takımın incisi Ghezal’ın katkısı bile yoktu. Cezayirli bende burdayım deyince son 3 maçı boş geçmeyen Nkodou’ya yaptığı asistle 4. gole, topla ilk buluşmada Rıdvan 5. golü bulup ilk yarıyı ‘burada bitirelim’ dedi.

Yanlış olmazsa Avrupa’da ofansifi , golleri, coşkusu ile en iyi ilk yarı oynandı.

21 farklı oyuncusundan gol katkısı alan Beşiktaş 2007 -2008 sezonundan bu yana en fazla gol atan Süper lig takımı oldu.

İlk kez bir takım maçın ilk yarısında lig tarihinde 5 gol atmış oldu.

Derbiyi düşünerek Atiba’yı oyundan çıkaran Beşiktaş gollerde hız kesmedi, Larin bu seferde ligin en golcüsü Bupenza’ya esinti yaparak, hat trickini, ardından da kendisinin 4. golünü atarak geceye değil sezona damga vurdu. Ligimizin yazılı olmayan kurallarından biri rahatlayan takımların kontak kapatması, Hatayspor oyuncularıda sanki 37 haftada ligi bitirmiş bir haldeydi.

İlk sezonunda oynadığı futbolla büyük takdir toplayan, çok güzel bir sezon geçiren takıma bu oyun hiç yakışmadı.

Bir takımın şampiyon gibi oynaması ayrı bir şey şampiyonluğu istemesi apayrı bir şey. Beşiktaş bugün şampiyonluğu isteyen bir oyun oynadı.

Ligi 5. haftadan sonra domine eden Kartal, büyük bir sürpriz olmaz ise hak ederek sezonun şampiyonu oldu. Beşiktaş taraftarı Pazartesi’den itibaren teknelerinin hazırlık planlarına başlayacaklardır.

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum