Sergen Yalçın belirsizliği
Cumartesi günü, 9 Mayıs 2026 tarihinde saat 22.05 civarında Trabzonspor maçının bitimiyle birlikte Sergen Yalçın görevinden istifa etmişti. Yönetimden iki isim başta olmak üzere, Orkun Kökçü ve bazı oyuncular, hocanın takımda kalması için baskı yapmış, hocanın istifası rafa kalkmıştı.
Sergen Yalçın,Trabzonspor maçı sonrası açıklamasında şu ifadelere yer vermişti.
“Beşiktaş beş sezondur kötü gidiyor. Birileri hesabını ödemeli. Şu anda ben burada olduğum için hesabı ben veriyorum. Taraftar ‘istifa’ diye bağırıyor. Ben, kulübün menfaatleri doğrultusunda istifa etmeye hazırım. Hiçbir şeyden kaçmam. Bu bir açıklama değil. ‘Bırak’ diyorlarsa bırakırız.”
Hangi kulübe bakarsanız bakın, bazen bir, bazen birden fazla efsane ismin olduğu söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor. Kim neye göre efsane?
Sergen Yalçın, futbolculuk döneminde başarılıydı; süper bir yıldızdı. Teknik direktörlük döneminde de kupa kazandı. Peki ya sonrası? Avrupa’da başarısızlık, bugün gelinen noktada ligi dördüncü sırada bitirme ve Türkiye Kupası’nda yer alamama…
Israrla yaptığı açıklamalarda “Bu takımı ben kurmadım.” söylemi İlk yarıda elindeki kadro onun kurduğu bir kadro değildi. Bu kadronun en prestijli oyuncuları Rafa Silva ve Abraham gibi oyuncuları sezon ortasında göndermişti.
Takımı Orkun Kökçü üzerine kurdu, devre arasında yüksek maliyetli transferler yaptı. İlk beş haftada kazanılan maçların ardından büyük bir hava oluştu. Sonrasında ise mağlubiyetler geldi ve tablo bugünkü hâline dönüştü.
Sergen Yalçın, dün maç bitiminde yaptığı açıklamada; Bizim çocuklar ilk yarıda tatildeydi herhalde. Devre arasında onları tatilden çağırdık. ‘Maç var, gelin.’ dedik. İkinci yarı takım toparlandı. İlk yarı çok kötüydük. Ancak bu beklenmedik bir durum değildi. Konyaspor maçı akşamı sezon bitmişti.”
Oyuncular için “Konyaspor maçı sonrası sezon bitmişti.” diyen hocaya göre, sezon kendisi için ne zaman bitti?
Cerny ve Jota Silva’ya tavır aldığı zaman mı?
Rafa Silva ve Abraham ile yaşanan sorunları çözemediği zaman mı?
Yoksa kafasında futbola ara vermiş bir Cengiz Ünder ile ilgilenirken mi?
Ali Sunal’ın taraftar olarak açıklamaları dikkat çekiciydi:
“Cengiz Ünder, Beşiktaş’ın sosyal sorumluluk projesi hâline geldi. Cengiz’i futbola geri döndürme projesi, Beşiktaş’ın bir numaralı hedefiydi. Artık bunu yapmayalım; olmayacağı görüldü.”
Beşiktaş, büyüklüğüne yakışmayan bir sezondan daha kurtuldu. Haziran sonunda Avrupa için yeniden çalışmalara başlayacak.
Sergen Yalçın’ın forma şansı vermediği Jota Silva ile yollar ayrıldı. Yine hocayla yıldızı barışmayan Cerny, sezon ortasında menajerine ayrılmak istediğini söylemişti. Rashica ayrılmaya sıcak bakıyor. Teknik ekip, Kolombiyalı kaleciyi yetersiz buluyor. Asllani, Toure, Ndidi ve Yasin’in ayrılma ihtimali yüksek. Ersin Destanoğlu hakkında çıkan haberlerde ise oyuncunun yeni bir macera arayışında olduğu ve Avrupa deneyimi yaşamak istediği belirtiliyor.
Rizespor maçı sonrası yöneltilen bir soru üzerine Sergen Yalçın:
“Devam edip etmeme konusunda başkan ile konuşmadık. 3-4 gün içinde bunu belirleyeceğiz. Kulübün menfaatleri için ne gerekiyorsa onu yapacağız. O yüzden şu anda bu konuları konuşmak istemiyorum. Devam edersek bu konuları konuşuruz.”
Gelelim hocanın, göreve gelmeden önce yorumculuk yaparken yaptığı açıklamalara:
“Farioli’den hoca olmaz.” dedi. İtalyan teknik adam, Ajax ile geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçırdı; Porto ile ise bu sezon şampiyon oldu. Ayrıca Chelsea’nin teknik direktör adaylarının başında geliyor.
Ole Gunnar Solskjaer ise 1,88 puan ortalamasıyla kendisini geçti. Üstelik kadro değeri daha düşük olmasına rağmen.
“Futboldan anlamaz.” denilen Giovanni van Bronckhorst da 1,75 puan ortalamasıyla Liverpool’da yardımcı hoca oldu.
Başkan ve yönetimle görüşüp karar verecek olan Sergen Yalçın acaba görevine devam mı etmek istiyor, yoksa tazminatını alıp yorumculuğa dönmek mi istiyor?
Not olarak: Görevi bırakırsa ilk adayda belli: Şenol Güneş. Çalışmalara başladığı gelen bilgiler arasında...
