Siyaset girmese daha anlamlı olurdu

Trabzonspor yılan hikayesine dönen Ahmet Çalık Sezonu’nu şampiyonlukla bitirdi. Abdullah Avcı ve oyuncularını yürekten kutlamak gerekir. Başakşehir dışında görev aldığı, Milli Takım ve Beşiktaş’ta büyük eleştiriler alan başarılı hoca, belirlediği hedefe İstanbul takımlarının önünde, Anadolu takımında ulaştı.

Taraftar,camia bir il tam 38 yıldır bu özlemi bekledi, sabretti, başardı. Trabzon şehri kutlamalar için cumartesi akşamı nüfusunun iki kat fazlasına ev sahipliği yaptı. Dans edenler, horon tepenler, çocuğunun doğumunu bırakıp kutlamalara gelen taraftar, mutluluk gözyaşları her şey vardı o gün.

Uzun sürenin verdiği kupa hasreti, taraftarın erken sahaya girmesi, rakip futbolcuların darbedilmesi biraz kutlamalara gölge düşürse de sevinç sabaha kadar devam etti.

Bilirsiniz Trabzon şehrinde farklı takım forması giyip dolaşmak yasak gibi bir şeydir. Sanırım AVM dışında diğer takımların forma satışı da yoktur. Bu konuda çok hassas olan taraftar neden İstanbul’da diğer takımların mabedlerine girip, kutlama yapar ya da bayrak asar, insan kendi istemediği bir şeyi başkasına yapar mı?

Asıl önemli ve düşünülmesi gereken konu ise bazı bakanların maça gidip, maç sonrası miting yaparcasına çıkıp konuşmaları oldu. Futbol bir oyundur, spordur, eğlencedir, sevgidir, hoşgörüdür.

Her taraftar gibi gider desteğini verip, eğlencenizi yapar, dönersiniz. Ama bunu bir şov haline döndürürseniz, ister istemez bazı kesimlerden değişik lakırdılar duymaya başlarsınız. Bazen de yuhalanıp dönersiniz. Kaosun tam ortasında olduğumuz bu günlerde spora desteklerinizi hiçbir zaman esirgemeyin ama içine karıştırmayın. Bırakın doğal halinde kalsın, fazla puan alan, gol atan daha iyi mücadele eden hakkı ile kazansın.

Ahmet Ağaoğlu ve ekibi, şampiyon olan diğer kulüplerin düştüğü hataya düşmemek için bu konuda çok çalışmalıdır. Yoksa Beşiktaş yönetimi gibi ibra edilemez, seçim çalışmaları allak bullak olan Galatasaray ve 8 yıldır başarıya hasret kalan Fenerbahçe gibi buhranlı günleri yaşamaya başlar.

Sonuç olarak bu senenin kazananı hamsi, mısır ekmeği ve Özkan Sümer kasketi oldu.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum