Soğuk havada sirtaki

Son oynadığı Alanyaspor maçında, güzel futboldan ziyade akıllı ve doğru bir oyun anlayışı ile kazanılan üç puan ile seri galibiyetler Fenerbahçe için büyük moral oldu. 

Erol Bulut, kadro derinliği ve sakatlıklardan dolayı 17. haftayı oynayan takımının iskelet kadrosu tam oturtamadı. Sakatlık ve cezalı olmadığı sürece Altay, Gustavo, Caner ve Ozan dışında bütün oyuncuların yerleri değişiyor. Kötü olan savunma hattı her hafta değişiyor ve son olarak Sadık-Tisserand ikilisi istenilen uyumlu havayı bir parça da olsa verdi. Orta sahada Gustavo-Ozan değişilmez ikili, kanatta Sinan Gümüş’ün formu, Valencia’nın her hafta üstüne koyarak oynaması kanat oyununa sınıf atlatırken Thiam’ın sergilediği mücadele ise bu oyuncunun forveti bırakmayacağı sinyalini veriyor. 

Fenerbahçe, zorlu saha şartlarında ilk 40 dakikaya kadar şut dahi bulamasa da joker oyuncusu Pelkas’ın güzel asisti ile sorunlu geçecek maçı çözmüş oldu. 

İkinci yarıya joker oyuncusunun becerisi ve Sinan Gümüş’ün etkinliği ile iyice rahatlayan Sarı-Lacivertliler, oyunu da istediği gibi yönlendirip istediği puan ve morali aldı. 

Maç öncesinde soğuk hava ve saha zemininin misafir takımı etkileyeceği düşünülse de, şanssızlıklar ev sahibi takımın peşini bırakmadı. 

İstanbul ‘da Beşiktaş’a karşı ilk yarıda iyi top oynayan BB Erzurumspor takımının kırılganlığı ilk golü yedikten sonra çıkıyor. 

Mesut Hoca bu durumu çözebilirse takımını istediği yerlere getirebilir. Yönetim buna imkan sağlarsa tabii. 

Erol Bulut (77,8) Carlos Alberto Parreira’yı (76.5) geride bırakarak Fenerbahçe tarihinde en yüksek deplasman galibiyet yüzdesine sahip teknik direktör oldu, 

Ayrıca Fenerbahçe, 5 büyük ligde Milan ile beraber deplasmanda en çok puan alan takım.. Doğru takviyeler ve istenilen kadro oturursa buradan bir başarı hikayesi doğabilir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.