Sorun sistem değil 6 numara

Sezon başından itibaren basın konseyi, taraftarlar ve sonunda Ali Başkan bile Fenerbahçe’nin oynadığı sisteme müdahale etmeye çalıştı. Merak konusu olan konu Sarı-Lacivertlilerin oynadığı sistem mi yoksa rakibin atağa çıkarken, göbekteki oyuncuların hızlı gelişen ataklardan dolayı yavaş kalıp kolay gol yemesi miydi sorun?

Lig ve Avrupa’da yenilen gollere bakılınca sorunun göbekte olduğu anlaşılıyor.

Derbiye dörtlü defans ile başladığı söyleniyor Fenerbahçe’nin ama ilk çeyrekte Kerem rakibin zaafını çok iyi biliyordu, bir gol attı bir tane de attırıyordu. Dörtlü oynayan bir takım bu kadar pozisyon verir mi? Karşı çıkılan üçlü sistemde Fenerbahçe oynadığı takımlara aynı pozisyonları yine verdi. Gustavo sahada olsa bile.

Sosa ve Zajc defansif yönü zayıf olan oyuncular. Portekizli hoca derbide bu tehlikeyi erken fark ederek, Zajc’ı geri çekerek göbeği güçlü tutup, ligin en kaliteli pasörleri ile topu tutmayı ve gol atmayı başardı.

Basın konseyi, başkan ve taraftarlar Mesut Özil’den ne bekliyorlar? Mesut oynadığı takımlarda asist kralıydı, gol paslarının içinde bulunan bir oyuncuydu. Türkiye’de çoğu maç takımının en fazla koşan oyuncusu, an itibari ile en çok gol atan oyuncusu, mücadele bakımından iyi, ancak temposu 60. dakika sonrası takım için eksik.

Derbi havaları bütün oyuncular için farklı olur. Sarı-Lacivertliler pazar akşamı çok iyi oynamadılar, oynasalar takımın en iyisi defans ve kalecisi olmazdı. Sahada bir tık daha fazla mücadele ettiler.
Diğer oynadığı maçlara göre artı olan girilen pozisyonların gol olması. Fenerbahçe’nin geçen sezondan beri atanı iyi olsa, bu tartışmaların hiç biri olmazdı, güle oynaya giderdi.

Portekizli hoca pazar akşamı, yaptığı iki oyuncu değişikliği ile maçın kontrolünü rakibe verdi. Sahada top tutan oyuncusu kalmayınca takımı, pozisyonlar vermeye çok müsait. Portekizli hoca elindeki yıldızları ile barışıp onları çok iyi kullanırsa, bence oynattığı sisteme de bağlı kalırsa, başarı gelebilir.

Derbi sonrası Crespo attı, hoca kaldı söylemleri hata. Bence Crespo attı Ali Başkan ve camia derin bir nefes aldı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum