Tek sorun bitiricilik

Fenerbahçe, hocasının istediği ideal düzeni, sakatlıklar, yoğun rotasyon olaylarından dolayı hayata geçirmekte problemler yaşıyor. Hocanın isteği başarılı olduğu dönemlerdeki 3-4-3 sistemini tempolu şekilde oynamak.

Ama Fenerbahçe ne hızlı oyunu oynayabiliyor, ne de ceza sahası içinde bitiriciliği iyi yapabiliyor. Portekizli hocanın takımı şuan ligin ilk 6 takımın en az gol bulan takımı.

Hatay maça alıştığı sistem şekli olan hızlı oyunu rakip sahaya yıkarak başladı. Topa daha çok sahip olup, kenar beklerinin arkasına atılacak toplarla, El Kaabi ve Diouf ile pozisyonlar bulmak Hatay’ın ana silahıydı. Bunu ilk yarıda denedi ama Szalai bunlara izin vermedi.

Fenerbahçe’nin planı ise önceki maçlarda oynadığı oyunlara nazaran daha az topa sahip olup hızlı hücumlarla golü bulmak ilk yarıda skoru eline almaktı. Ferdi’nin araya pası, Mert Hakan’ın Valencia’yı kaçırması, Valencia’nın en uygun oyuncu olan Rossi’ye asisti ve Uruguaylının golü... Hazırlanış bakımından güzel goldü. İlk yarının yıldızı Valencia ikinci asistini Novak’la buluşturdu.

Mert Hakan-Gustavo ile oynadığı zaman daha istekli doğru oyunu oynuyor. Yalnız bir sıkıntı var defans bloğundan uzaklaştıkları zaman takım çok rahat pozisyon görüyor kalesinde. Kim Min-Jae’nin penaltı pozisyonunu belki hakem görmeyebilir ama VAR sisteminin devreye girmesi gerekliydi.

Hatayspor iki gol yemesine rağmen ilk yarıda tempolu oyunundan vazgeçmedi ve rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Fenerbahçe bu sezon yüksek tempo oynayan takımlara karşı, istediği oyunu oynayabiliyor ama kapanan bekleyen takımlara karşı donup kalıyor. Coşkulu tempolu oyun maç boyunca devam etti. Hatayspor geçen sezon olduğu gibi oyunu rakip sahaya yıkıp oynama düşüncesi ,Fenerbahçe değişiklikleri sonrası geldi.

Takımın en etkili isimleri Mert Hakan ve Valencia çıkınca orta saha hakimiyeti tamamen ev sahibi takıma geçti.

Portekizli hocanın çok erken değişikliği giren çıkan oyuncu seçiminin yanlışlığı yenilen hatalı golden sonra panik havası ile normal giden oyun yerini skoru koruma amaçlı bir oyuna döndü.

Serdar Dursun oyuna girdikten sonra, Sarı-Lacivertliler oyunun kontrolünü tekrar geri aldılar. Serdar biraz şanslı olabilse kısa zaman içinde iki gol atabilirdi.

Rossi ve Berisha biraz becerikli olabilseler Fenerbahçe taraftarı son anları saç beyazlatmadan izleyebilecekti.

Ömer Erdoğan ve ekibi geçen sezondan kalma tempolu, coşkulu futbolu çirkinleştirmeyen oyununa devam ediyor.

Çok zor bir deplasman olan Hatay’dan üç puan maç fazlasıyla lider olarak dönen Kanarya, geçen sezon eksiği olan bitiricilik sıkıntısı hala devam ediyor

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum