Teknik direktör olmadan

Fenerbahçe’nin 4 yerli hocasının istatistikleri karşılaştırıldığında Erol Bulut, 1.39 organize hücum sayısıyla son sırada. Ersun Yanal’ın yarısı kadar bir istatistiği var. Direkt hücum organizasyonunda da önemli bir fark yaratamamış. 

26. haftaya girilirken bu hücum düşüklüğü ile liderle maç eksiği hariç aynı puanda olması onun için şans ve moral açıdan önemliydi. 

26. hafta oynanırken Sarı Lacivertli takımın ne oynadığını bilen biri yoktur sanırım. Mesut Özil gelene kadar, Caner’in yapacağı ortalarda oluşacak karambol, Pelkas oyunda iken becerisine dayalı pozisyonlar, Özil ile de atacağı ara toplar ya da kazanılan serbest vuruşlar... Taktiksel ve sistemsel yetersizlik devam ediyor. Erol hoca bunu kabul etmese de... 

Rakip Göztepe ilk yarıda Fenerbahçe’yi çok iyi ezberlemiş, hızlı ataklarla çıkarak yakaladığı pozisyonlar ile sonuca gitmek istedi. Bunu da 9. dakikada çok rahat bir şekilde yaptı. Gol öncesinde de mutlak pozisyonu kaçırdı. 

Maçın başında yenilen golde ki hata şuursuz, kontrolsüz, acemice bir atağa çıkılması ile oldu. İzmir ekibi böyle ikramları çevirmez. 

‘Yeni oyunculardan kurulu bir takım, kasım ayından başlayarak tempolu, rakibi rahatsız eden bir futbol oynayacağız’ diyen Erol hoca, şubat ayının sonları ama takımda değişen bir şey yok. Dikine oynayan, pozisyon yaratmak isteyen, sahadaki tek oyuncunuz Osayi-Samuel. Sizden torpilli Valencia, sportif direktörün tek yıldızı Ozan Tufan’ın bu takımda dokunulmazlığı ön planda. 

Devam eden Thiam ve Pelkas takıntısı... Spor camiası sahadaki sisteminizi anlamamış olabilir ama istatistiği iyi bildikleri kesin. 

Siz yenik oynadığınız maçta forvet çıkarıp ,orta saha alıyorsanız sizin maçı okuyamadığınız yada takıntınızdır. 

Şampiyonluğa giden bir takımın sahada bu kadar ruhsuz, pas yapamayan, yenilseniz bile mücadele ettim diyebilememesi ilginç bir görünüm. Hala ‘takım eksik İrfan gelecek , Gustavo iyileşecek, Sosa form tutacak’ sözleri tamamen hayaller hayaller, sahada ne taktik var ne çalışılmış bir pozisyon var. Takım teknik direktörsüz çıksa daha iyi olur. 

Ünal hoca ve ekibi haftalardır oynadığı oyunun hakkını alamıyordu, Başakşehir ile başlayan Galibiyetine Fenerbahçe ile devam etti. Fenerbahçe hep savunduğu dışarda 7 düvelle savaşıyoruz sözü, dışarda sözü doğrudur ama saha içine bu yansımıyor net gözüken. 

Ayrıca yayıncı kuruluş yaptığı açıklama ile sanki sadece Fenerbahçe’yi değil de bütün takımları tehdit eder gibiydi para bende düdüğü ben çalarım tabi anlayana... 

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum