Tersten yazılan tarih

‘Bizim Çocuklar’ı buraya getiren; aklı, duyguları önünde tutup plana göre hareket etmesiydi. İki maçta da bunun dışına çıkarak, İtalya karşısına salt tedbir alıp, baskı altında kalıp, tokadı yedik. Galler karşısında da sıfır güvenle sahaya çıktık, dersimizi aldık.

Başarı için geldiğimiz EEUO 2020’de olmak ya da olmamak mücadelesinde İsviçre maçına kaldık. Kazansak bile gruptan çıkmamız mucizeler ötesindeydi. Şenol hoca, “Umut’un sakatlığı var, onun yerine Mert’i oynatıyoruz. Onun dışında diğerleri tercih tabii.” diyerek kadroyu belirledi.

İlk önce kazanmak sonra averaj düzeltmek için çıkacağımız son maça Okay Yokuşlu’ya nazaran daha defansif bir oyuncu olan Kaan ile başlamak, goller bulmamız gerekirken Burak Yılmaz’ı forvet hattında yalnız bırakmak, çok düşündürücü geldi. Baskı yaparak başladık, üst üste 3 şut attık, turnuvadaki en heyecanlı anımızdı, Kaan Ayhan’ın kaleyi bulan topu.

Heyecanı yaşayamadan, kalemize gelen ilk top gol oldu. Tekrar üstlerine gitmeye çalıştık, pozisyon bulamasak da şut attık, dengeyi kuruyoruz derken, Shaqiri müthiş gol atarak, oyundan tamamen kopmamızı sağladı. (İsviçre Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez bir maçın ilk yarısında iki gol attı.)

İlk yarıda bizi memnun eden en önemli sevinç, turnuvada oynadığımız maçlarda ilk defa bir oyuncunun hırs, özgüven, isyan göstermesiydi.(Mert Müldür). Şenol hoca oyundan memnun olsa gerek, ikinci yarıya da aynı 11 ile başladı. İsviçre oyunun kontrolünü eline alarak maçı istediği gibi yönlendirdi. Pozisyonları cömertçe harcayan Avrupa Birliği takımına, ikinci isyanı İrfan Can çok güzel bir gol atarak gösterdi. Shaqiri ümitlenmenize izin vermem dedi.

Belçika ile beraber turnuvaya en az gol yiyen takım olarak gelmiştik. Şuan turnuvaya en çok gol yiyen takım olarak veda ediyoruz. Hakan Çalhanoğlu bu oynadığı oyunla mı Manchester United, Juventus gibi büyük kulüplerde oynayacak ya da o da Arda Turan gibi sponsor firmanın yardımı ile transfer rekoru kıracak. 20 milyon euro beklenen Ozan Tufan, Avrupa’ya sadece tatile gider.

En fazla gol yiyen kaleci olsa da Uğurcan, Mert’le beraber diğer oyunculara göre fark yarattılar.

Favori olarak geldiğimiz turnuvaya 0 çekerek dönerken sanırım bütün ihale en çok maaş alan teknik direktörler arasında olan Sayın ‘Tarih hocamız’a yazacaktır…

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum