TFF kimin yanında

Ülkemizde federasyon başkanları aldıkları kararlar, hakem atamaları, kulüplerle başkan olmadan önceki ilişkileri nedeniyle her zaman eleştiri oklarının hedefinde oluyorlar.

Bunu da en çok yaşayanlar Haluk Ulusoy, Yıldırım Demirören, Mehmet Ali Aydınlar. Üçünün de ortak özelliği üç büyük takımda başkanlık yapmış ve yönetim kurulunda çalışmış olmaları.

Şimdiki TFF Başkanı Nihat Özdemir, görevinin birinci yılında aldığı kararlarla, spor kulüpleri ve camiasında dengeli bir tutum sağlayamamış durumda.

Kovid- 19 salgını öncesi gerek Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgili gelişmeler, Fenerbahçe’nin transfer yapmasına son gün kala ‘sus payı’ çıkartılması için verilen karar, ‘Zorlu polemiği’, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla başlayan süreç son olarak

Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa etmesiyle devam ediyor...

Kulüplerden de Nihat Özdemir’e haklı sitemler geliyor. Örneğin, Fatih Terim “Bana ceza vermek için herkes yarıştadır, başkasına 1 verirlerse bana 4 verirler. Ben emek vermenin yeterli olmadığını görüyorum” demişti. Terim, salı günü de sosyal medya hesabından “Zorlu geçen bir sezonu adalet arayarak bitiriyoruz. Hakkımızda hayırlısı” açıklamasını yaptı.

Özdemir’in başkanlık döneminde bir sitem de Trabzonspor’dan geldi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da “Süper ligin ilk 4 haftası, biz federasyona güveniyoruz ama ligin başında başlayan hakem hataları, ileri zamanda büyük sorunlar getirir“ dedi ve 5 gün önce de “Şampiyonluğu hakem hataları belirliyor. TFF içinde paralel bir yapı var mı gerçekten, Başakşehir maçları aynı hakemler üzerinden mi dönüyor” açıklamasını yaptı!

Beşiktaş ise bu konuda diğer rakiplerine göre daha sessiz, onların da son olarak 1986-1987 yılı şampiyonluk istekleri ve tekrar isteği olan 1 maç dışında fazla bir talebi olmadı.

Özdemir’den TFF 2. ve 3. lig maçlarının oynanıp oynanmayacağı ile ilgili beklenen kararda bile 25 Haziran 2020 tarihinde maçların oynanacağının açıklaması geldi. Ayrıca bu açıklamanın üzerinden tam 5 gün geçmesine rağmen Başkan Özdemir, liglerin tescil edilmesi ile ilgili karar vererek, aldığı kararların netliğinde bile kendinden emin değil ya da TFF olarak inisiyatif kullanamıyor!
Son olarak Profesyonel Disiplin Kurulu, Sayın Ağaoğlu’nun Antalyaspor maçında futbol izleyicileri olarak görmek istemediğimiz hareketlerinden sonra 15 gün hak mahrumiyeti cezası veriyor ise, Sayın Terim ve Sayın Ali Koç’un açıklamaları ile ilgili verilen cezalar sanki buna göre biraz abartılı gibi.

TFF’nin hakem hataları ve verdiği disiplin cezaları ile ilgili kararları şampiyonluğu belirler mi bilinmez ama yapılanma süreci ve radikal kararlar alması beklenecektir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.