Üretmeden üç puan

Taraftar ve Beşiktaş’ın yeni aşkı Weghorts gitti, eski aşkı Aboubakar geri geldi. Yeni aşk gittikten sonra yaptığı açıklamada antrenmanlardan memnun olmadığını dile getirdi. Dönüş yapan eski aşk ise giderken 2 milyon istiyordu, dönüşte 3.1 milyon euroya imza attı. Bonus imza parası maç başı ücretle hariç… Ülkenin bilindik bir gerçeği var; İyi bir forvet buldun mu gitmemesi için her şeyi yapacaksın.

Hafta içi dramatik bir şekilde Türkiye Kupası’ndan elenen Beşiktaş, Şenol Güneş sonrası iskelet kadroyu bulamadı. Bölge bölge oyuncular deneyen hoca için en sorunlu yer, stoper ve kanat oyuncularının formsuzluğu. Oyun ülke futbolunun üstünde bir tempo ile başladı. Redmond bu sefer kanat da değil, orta alanda serbest pozisyonda atak organizasyonlarını yönlendiren bir görevdeydi. Topla ilk buluşmasında da akılcı bir vuruşla takımını öne geçirdi. Gol sonrası Beşiktaş kontrolü elinde olan bir oyun anlayışı istese de Kayserispor buna kolay izin verme düşüncesinde değildi. Salih Uçan oyunu yönlendirmede çok pas hataları yaparken, iki pozisyonda stoperlerinin arasına girerek olası gol pozisyonlarını önledi. Aynı Salih Uçan Redmond’un getirdiği pozisyonu usta işi hareketle bitirerek takımının devre arasına moralli girmesini sağladı. İlk yarı da Şenol Güneş rakibin etkili olan Onur-Cardosa kanat hattını iyi kapayarak sistemin işlemesini önledi. Topa daha az sahip olarak hızlı hücumlar ve kenar ortaları ile yaya düşen topları ile etkili olmaya çalıştı bu düşünce ile kazanılan iki gol hocanın elini rahatlattı.

Çağdaş Atan ise maç öncesi elinde bulundurduğu iki plan tutmayınca oyuna Karimi-Emrah Başsan müdahalesi yaptı. Rakip orta saha oyun kurmak yerine planı bozmak üzerine olunca değişiklikler artı bir etki getirmedi. Şenol hoca taraftarın görüş birliğine vardığı futbolu Beşiktaş’ta unutan Alli’yi Muleka yerine etkisiz Cenk Tosun yerine ise Aboubakar’ı alarak oyunu orta saha ve rakip saha da bitirdi. Beşiktaş uzun bir aradan sonra Necip gibi bir görev adamı buldu. Tayfur Bingol, verilen görevi en iyi şekilde yapan bir oyuncu.

Sonuç olarak Beşiktaş kötü oynadığı iyi mücadele ettiği bir maçı daha kazanmış oldu. 3. Aboubakar döneminde zirvede bitirmek neden olmasın eksik görülen yerlere nokta transferler olması Beşiktaş’ı zirveye taşıyabilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum