Valencia Jesus’u ipten aldı

Spor açısından güzel bir enerji yakalamıştık, oysa deprem sonrası. Taraftarlar birbirlerine gidip geldiler,başkanlar el ele yardımlara koştular, futbolcular tek yürek oldular. Nereye kadar sürdü 1 ayı biraz geçti, döndük yine fabrika ayarlarımıza.

Sivas maçı Avrupa’ya karşı düştüğümüz durum, Konya-Galatasaray maçı kalecilerin birbirine şarjı, bitiremediğimiz çözemediğimiz hakem ve MHK başkanlarının durumu, sosyal medya durumu herkes herkes ile mahkemelik, hepsi ne için? Futbol takımları kupayı kazanmak için. Diğeri sosyal medyada iki tıklama fazla alayım hesabı.

Perşembe akşamı şanssız bir şekilde elenen Sarı-Lacivertliler için iki hedef kaldı lig ve Türkiye Kupası. Jorge Jesus da Sevilla maçı sonunda futbolumuz ile ilgili düşündüklerini söyleyerek bu akıma uydu. Portekizli hocanın söyledikleri tartışılabilir ama misafir olarak geldiği yüklüce paralar kazandığı bir ülkede böyle bir konuşma yapabilmesi de şaşırtıcı. Acaba kendi ülkesinde ya da başka bir ligde böyle rahatça bir açıklama yapabilir mi?

Lider Galatasaray’ın puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçmek isteyen Fenerbahçe maça rotasyonlu ofansif bir kadro ile çıktı. Pedro, Gustavo Henrique uzun zaman sonra, eleştiri okları üstünde olan İrfan Can ilk 11’de sahadaydı. Maç Alanyaspor’un ilk dakikada bulduğu gol ile başladı. İlk defa beraber oynayan Samet, Gustavo ikilisinin kademe hatasından dolayı Koulaouris çok rahat bir gol attı. Farioli döneminde topa daha çok sahip olan bir Alanyaspor vardı. Ersun Yanal bu sistemi 2 maç sonra değiştirerek topa daha az sahip olan kontra ile oyuna çıkan bir anlayışı getirmeye başladı. Candeias-Efecan bu sisteme uygun olan oyuncular. Gol sonrası alan savunmasına geçen Akdeniz ekibi rakibini iyi kapatarak sahasına girmeyi engelledi. Fenerbahçe’de alan savunmasını açabilecek bir kilit oyuncu bulamadığı için herkes Valencia’nın ayağına bakmaya başladı.

İrfan Ferdi ya da Rossi ortalayacak karambolde biri vuracak bir sistem ilk yarıda işlemedi. Sakatlık sonrası futbolu unutan Pedro, saha da umursamaz bir şekilde mücadele etmeyen İrfan, küskün hali her şekilde belli olan Osayi-Samuel’in vasatlıkları Sarı-Lacivertlileri üretemez bir hale getirdi.

Rossi’nin attığı golün iptali ve Osayi’ye verilmeyen kırmız kart tartışması maç ortasında başladı hafta boyunca da devam edecek bir durum ortaya çıkaracaktır. Jesus ikinci yarıya King-Emre Mor ve Zajc’ı alarak müdahalelerini yaptı. İlk yarıya göre daha derli toplu bir oyun oynamaya başladı sarı lacivertliler organize olarak rakibinin üstüne gelmeye başladı, Emre Mor adam eksiltme işlerini iyi yapmaya başlayınca pozisyonlarda geldi. Kazanılan pozisyonların hepsi kaleci Runarrson’un ellerinde eridi.

Kapanan defans kilidi yine kazanılan penaltı ile açıldı.G ol sonrası Ferdi’nin pozisyonuna yoğun itiraz eden Jorge Jesus kırmızı kart görerek Beşiktaş derbisi öncesi cezalı duruma düştü. Sevilla maçında taraftar takımın hızını kesmişti, bu sefer de teknik direktör bu hıza engel oldu. Batshuayi ile başlayan sakatlık zincirine dün akşam Oosterwolde ve King’in eklenmesi Fenerbahçe için gelecek haftalarda sıkıntılar yaşayacağını gösterecek.

Valencia kendi hazırladığı pozisyonda penaltı kazanarak yerin değimdeyse Jesus’un kararlarını da yenmiş oldu. Emre Mor güzel oyununu güzel bir golle yaparak kapanışı yaptı. Sonuç olarak Fenerbahçe zor deplasmanı kazanarak milli maç arasına moralli girdi.

Jesus rotasyonları takım içerisinde dengeyi kaybetmesine engel oluyor. Perşembe akşamı çok iyi oynayan Arda, Zajc’ın kesilmesi sezon ortası kendisine kulüp bul denilen Gustavo’yu kritik bir maç da oynatması ısrarla form tutması beklenen İrfan Can’a verilen imkanlar sonucu durumları karışık hale getiriyor.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum