VAR odasında biri var mı?

Sistem hakem kararlarında 100% bir doğruluğu değil, açık ve bariz hakem hatalarını sıfırlamak için oluşturulmuştur. Aksi zaten oyun kurallarına göre mümkün değildir, çünkü çoğu karar hakemin kanaatine göre verilmektedir yani kişiseldir. Bu yüzden protokolün ana felsefesi: Minimum müdahale, maksimum faydadır.”

MHK’nin 1 hafta önceki açıklamalarından bir kesit... Bu açıklama, sezon başından itibaren göze çarpan hakem hataları, formsuzlukları ve VAR sisteminin önemi için yapıldı.

Bu haftaya başladığımızda, geçen hafta hakem yönetiminden en çok şikayetçi olan Fenerbahçe, Ali Palabıyık’ın düdük çaldığı maçta Kasımpaşa engelini zor da olsa aştı. Ancak Kasımpaşa’nın verilmeyen penaltısı ve VAR’ın uyarmaması, aynı maçta verilen penaltıda sistemin uyarması ise, sistem adına kafalarda soru işareti bıraktı.

Zirveyi ilgilendiren Trabzonspor - Alanyaspor maçını yöneten Abdulkadir Bitigen’in adaşı Abdulkadir Parmak’a haksız bir şekilde kırmızı göstermesi, Perreira’nın ve Nwakaeme’nin oyundan atılmak için harcadığı çabayı hakemin görmezden gelmesi, penaltı pozisyonlarındaki bariz hatalı VAR kararları sonuca doğrudan etki etti...

Haftanın en çok konuşulan hakemi Arda Kardeşler bu hafta VAR’ı hatırlayıp yönettiği maçın genelinde vasat olsa da VAR’a giderek yapacağı hatadan döndü.

Son olarak Beşiktaş-Denizlispor müsabakası ise hakemliğin dibe vurduğu bir maçtı. Diaby’e yapılan harekete verilmeyen kırmızı kart, Beşiktaş lehine verilmeyen net 2 penaltı…

Hani MHK’nın açıklamalarında hakemlerin bariz yaptığı hatalarda uyarılacaktı, Uyarıyor da acaba hakemler ceza yeriz diye mi pozisyonları incelemiyor? Yoksa VAR seçilen maçlara göre mi çalışıyor? Ya da babadan oğula geçen hakemlik furyası böyle bir formsuz hakem saltanatı mı başlatıyor?

Geçen sene bir yöneticinin elimizde VAR kayıtları var dediğinden beri, hakemlerle ilgili bu sene hiç konuşmaması…Sezon başından beri neredeyse her takım fahiş hakem hatalarına maruz kalarak, sonuçlar takım performansı ile değil de hakem performansı ile belirlenir hale geldi. Bu da ligimizin kalitesinin nerelerde olduğunu göstermekte…

Var mısın yok musun?

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum