Ya sorun genel ise

Spora ilgi duyanların ortak muhabbeti her zaman Fenerbahçe olmuştur. Kazandığında çok konuşulan,kaybettiğinde daha çok konuşulan bir takımdır.

Başta sosyal medya, basın konseyi ve yıldız futbolcuların yanında olup onun üstünden eleştirinin dozunu tavan yapan büyük Fenerbahçeliler kararını verdiler, bu hoca ile yürümez. Sosyal medyada daha çok ‘like’lar almak için, ezeli rakibin eski yöneticisi dahi bu konu üzerinden planlar sundu.

Trabzonspor maçına kadar bu takım liderdi. Hangi sistemle oynuyordu? Bize göre 3’lü sistem, Olympiakos hocasına göre 5’li defans sistemi…

Oynattığı 3’lü sistemde hatalar yok muydu, tabii ki vardı. Girdiği pozisyonları bitiremiyordu. Göbekten gelen her atağın çoğu kalesinde tehlike ya da gol olarak son buluyordu. Bu konular ile ilgili eleştirilerimizi hep yaptık. Bunlara çalışması gerekirken hoca kendini bambaşka sorunların içinde buldu. Trabzonspor maçı dönüşü megafon ile açıklamalar, ‘Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, bu takımda neden yok. Fenerbahçe neden dörtlü oynamıyor?’ soruları...

Megafonu eline alan başkan, basın konseyi, sosyal medya fenomenleri hep birlikte takımı 4’lüye çevirdik. Olympiakos ve Göztepe maçlarında gördük çok meşhur dörtlü sistemi, gol beklenitisi 2’nin altına düşmeyen takım 0,50’yi göremedi. İsabetli şut dahi atamadı. Hani bu takım dörtlüde uçardı…

22 aydır görev de olan Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı 20 puanla 10 sırada. 45 aydır görevde olan Fatih Terim’in Galatasaray’ı 22 puanla 8 sırada. 4.5 aydır görevde olan Vitor Perreira’ın Fenerbahçe’si 24 puan ile 4 sırada. Gitmesi gereken puanı en çok olan hoca.

Neden? Sergen ile Fatih hocanın kupaları var. Bu hocanın kupaları kendi ülkesi dışında var…

Çok uzatmadan, yönetim göreve geldiğinde, futbol takımı kaçıncı sırada ligi tamamlamıştı? 2. sırada. Basketbol takımı ne durumdaydı? Ligde şampiyon ya da ikinci olurdu, EuroLeague’de en az Final Four, şampiyonluk ya da ikincilik olurdu. Mali konuları konuşamıyoruz bile.

Şimdi büyük resme bakınca daha iyi anlaşılır, anlamak isteyene. En kolayı yarın hocayı göndermek, sözleşmesinde olan detayları ödersiniz. Peki burada kaybeden kim olur, Portekizli hoca mı? Hayır. Fenerbahçe camiası yine bir yılı başarısızlıkla geçirdik diye üzülür.

Başkan’ın yapması gereken, Samandıra’ya kapanıp, hoca ve takımın liderlerini toplayıp, bütün sorunları ortaya atıp kesin çözümü bulmasıdır. Sosyal medya ve menajerliğe soyunan basın mensuplarını dinlerse, gemisini limana yanaştırması çok zor olur.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum