Yavaş yavaş bankaya

Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun arası çoğu zaman iyi olmamıştır. Son iki yıl da Nihat Başkan ile bu olay sanki tavan yapmış gibi gözüküyor.

Transfer limitlerine itirazı olan Fenerbahçe, Tahkime giderek elindeki son şansı kullansa da istediği cevabı buradan da alamadı. Transfer sezonu başlamasına rağmen böyle bir başvuruyu kabul eden Tahkim ve TFF, ilk önce sanki kulüplerin çoğunluğuna göre sonra da 21 kulübün ıslak imzasına göre hareket ederim tarzı sinyaller verse de, sonuç olarak limiti aynı bıraktı. Sarı-Lacivertliler ise, limit tanımaksızın gövde gösterisi olarak aynı gün 4 transfer açıkladı ve sonuna kadar mücadeleden vazgeçemeyeceğini gösterdi. Ancak meselenin yavaş yavaş Bankalar Birliği’nde çözülecek bir sonuca ilerlediği ortada. Bu sene Fenerbahçe ve birkaç takım haricindeki kulüpler, bankalarla yaptığı anlaşmadan dolayı rahat gibi gözükse de önümüzdeki yıllarda bu sorunlar diğer kulüpler için de içinden çıkılmaz bir sorun yaratacak. Federasyonun kendi aldığı kararlarda bile çelişki yaşadığını düşünürsek bu karar da önümüzdeki sezon değişir...

Transfer limiti ve borçlarla ilgili sorunlar yaşayan Ali Koç, transferler ile ilgili görüş ayrılığı yaşadığı Semih Özsoy ile de ayrı düştü ve yöneticinin istifası geldi. Sezon bitimi futbol hayatına devam edip etmeyeceği ile ilgili kararı yeni açıklayan ve yapılan transferlerde etkin rol oynayan Emre Belezoğlu’nun sessizliği de camiayı düşündüren bir konu.

Erol Bulut ile başlayan takviyeler Türkiye’nin en iyi sağ beklerinden Gökhan Gönül, skorer sol bek Novak, Mert Hakan ve Caner Erkin ile güçlenen kadro ile Fenerbahçe yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Transferlerine devam etmesi beklenen Sarı-Lacivertliler, bu sene oyuncuları ile iyi bir diyalog içerisinde başlayan Marko, Volkan Demirel ve Mehmet Yozgatlı gibi güçlü bir teknik ekip ile yıla hazırlanırken Fenerbahçe, yönetim krizini de çözer ise geçen iki seneye göre güzel günler yakın. Aksi bir durum yaşanırsa Ali Koç, geçirdiği başarısız iki yılın üstüne bu yılı da seriye ekler… Unutmamak lazım ki Fenerbahçe’de başarı kenetlenme ile gelir.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.