Yazık oldu

Birçok sorunla uğraşan, bunları çözemeyip tozu halı altına saklayan futbol iklimimiz var bizim. Sonuç istemediğimiz gibi tecelli ederse tüm ülkenin öfkeli ifadelerle şaşırmış gibi yapıp, faturayı Stefan Kuntz’a çıkacağına da hazırlıklı olmalıyız.

Oysa böyle maçlar kazanınca çok şey kattığı gibi kaybedince de bir şeyler kazandırmalı. Her şeyin ötesinde böyle maçların keyfini çıkarmaya çalışmak en güçlü parametredir. Bu da değişim için en temel koşul olacaktır. Alman hoca çıkaracağı kadro gibi seçtiği aday kadro içinde eleştirilerin hedefi olacaktır. Neden Yunus Akgün yok? Umut Bozok gol atıyor kadroda değil. Mert Hakan’ı Fenerbahçe’yi sevmediği için almıyor söylentileri.

Oyun beklenildiği gibi Portekiz baskısı ile başladı. Biz ise onları geride karşılayıp hızlı oyuncularımızla pozisyon bulma planı ile ilk yarıda sahadaydık. Golün geleceği o kadar belliydi. Baskı ve pres görmeden çok kolay geçilen bir orta saha, mevkiye yabancı olan bir Berkan Kutlu.

Çok kötü oynadığımız 15 dk sonrası, topa daha çok sahip olup üzerlerine baskı kurunca yıldızlar topluluğunun da zaafları ortaya çıktı. O anda bulacağımız bir gol maçı başka bir yöne doğru çekecekti. Kişisel becerileri çok yüksek olan oyuncular üzerinde temas oyununu ve baskıyı anlık bırakırsanız cezayı anında keserler. Geriden oyun kurma konusunda çok gerilerdeyiz. Bu da çıkarken hatalar yapmamızı sağlıyor. Jota biraz dikkatli olsa ikinci yarının başında oyun bitmişti.

Defansif yönü zayıf olan rakibe karşı ilk defa organize geldik. Cengiz’in güzel asisti ile golü bulduk. Stefan Kuntz oyuna müdahalelerini yerinde yapınca Portekiz’den daha fazla topa sahip olunca neler yapabileceğimizi gösterdik. Burak Yılmaz penaltıyı kaçırmasa geriden gelip yeni bir destan yazmamız içten bile değildi. Sonucunda yenildiğimiz takım ekolü futbol kültürü üst seviyelerde olan bir takım, ligimizin en formda görülen orta sahaları Gedson Fernandes ve Crespo bu milli takıma çağırılmadı. Bizde artık uzun bir süre turnuvalarda olamayacağımız için başka bir ekol olan Alman teknik direktörümüz eşliğinde yeni bir yapılanmaya başlamalıyız.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum