Neden bu kadar erken be Akif

Değerli dostum, kardeşim Akif Emre’yi dün kaybettik. Haberi alır almaz içimden “neden bu kadar erken be Akif” diye mırıldandım. Henüz altmış yaşındaydı, eminim ki fikir hayatımıza, entelektüel dünyamıza değerli katkılar sağlayacaktı. Ama ne yapalım ki bu dünyadaki vadesi bu kadarmış…

17-05/24/sdfg.jpg

Mehmet Efe, Akif Emre, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan, Sabri Yılmaz, Hakan Albayrak ve Mustafa Karaalioğlu.

Hayatla ölüm arasında o kadar ince bir çizgi var ki, çizgiyi ne zaman geçtiğimizin farkına bile varmıyoruz. Akif Emre gibi güzel insanları kaybettiğimizde hüznün ötesinde müthiş bir endişeye kapılıyorum. Biliyorum ki hepimiz vademiz dolduğunda bu dünyadan göç edeceğiz, buna iman ediyoruz. Ama ne yapayım ki her düzgün insanın ölümüyle birlikte dünyanın biraz daha eksildiği ve hayatın her gün biraz daha ıssızlaştığı gibi bir hisse kapılıyorum, canım yanıyor.

Neden güzel insanlar bu kadar erken gider bilmem ki...

1995 yılında Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert, Hakan Albayrak, Ekrem Baki ve İbrahim Kiras’la birlikte Yeni Şafak gazetesini kurma girişimlerine başladığımızda Akif Emre de bize katılmış ve uzun bir yolculuğa çıkmıştık.

***

Akif Emre gerek fikri mücadelesinde gerekse hayatı yaşama ve yorumlama noktasında hiçbir zaman zikzaklar çizmedi, istikametini hiç bozmadı. Bir davası, çağdaş dünyanın zalimliğine karşı hep bir öfkesi vardı. Bütün fikri ve entelektüel faaliyetlerini Türkiye ve dünya Müslümanlarının sorunları istikametinde yoğunlaştırdı.

İslam düşüncesi çerçevesinde şekillendirdiği çalışmalarını yaparken hiçbir zaman dönemsel siyasi rüzgarlara ve makam heveslerine itibar etmedi. Gazetedeki günlük yazılarını bile her zaman fikri bir temele oturtmaya özen gösterdi. Tanış olduğumuz bütün yıllar boyunca O’nu şenlikli bir dünya hayali kurarken değil, fikri anlamda zihnini hep Müslümanların sorunlarına odaklayan biri olarak hatırlıyorum.

***

En son “Haberiyat” adıyla bir internet sitesi kurarak yeni bir fikri platform oluşturmuştu. Dün Gayrettepe’deki bürosunda yeni çalışmalar yaparken bu dünyaya veda etti. Henüz naaşı yan odadayken bütün dostlarıyla oradaydık. Günlük faaliyetlerini not ettiği defteri ve kalemi masasının üzerinde duruyordu. Üç dört madde yazmış ve devamını yazmaya ömrü yetmemişti. Odasındaki büyük tahtada da hazırlayacakları dosyaların isimleri yazılıydı. Hemen telefonumla çalışma yapılacak dosyaların yazılı olduğu tahtanın resmini çektim.

İşte o çalışmalar:

-Küresel siyaset

-İslami hareketler

-Siyaset/toplum

-Filistin

-Jeoekonomi

-Jeokültür

-Jeostrateji

-AB

-İslamafobi

İşte Akif Emre bu... Rahmet diliyorum kardeşim, Allah mekanını cennet eylesin...

YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum