Son dakika

Survivor’daki yarışmacılardan Yattara adadan elenen son yarışmacı oldu. Ada konseyine Semih, Nagihan ve Yattara çıktı. Bu yarışmacılar arasından en az SMS oyu alan Yattara adaya veda etti. Sevenleri bu ayrılışa oldukça üzüldü. (Google’da en çok aranan ve izlenen konulardan biriydi)

Şırnak ve Nusaybin’de şehir içindeki teröristlerle mücadele eden güvenlik güçleri, onlarca patlamamış EYP’yi bularak etkisiz hale getirdi. Çatışmalarda maalesef yine şehit ve yaralılarımız bulunmakta. Operasyonlara kesintisiz devam ediliyor. Şehit cenazeleri defnedilecekleri illere gönderildi. (Gerçek Survivor alt yazı olarak geçti)

***

Evlilik programlarının yarışma formatına dönmesinin ardından bazı evlenmek isteyenlerin (yarışmacıların) sanatçı ajansları tarafından bu programlara gönderildiği iddia edildi. Bazı yarışmacıların aldıkları yüksek ücretler karşılığında programlarda olay çıkardıkları söyleniyor. (Evlenme programları reyting canavarına dönüşmüş durumda, bütün kuşaklar buna benzer programlar yayınlıyor)

Operasyonların başlamasından bu güne, görev yapan birçok personelin gönüllü olarak izne gitmedikleri ifade edildi. Birçok personelin düğünlerini iptal ettiği veya yeni doğan çocuklarını henüz görmedikleri söyleniyor. Bölgede görev yapan birçok personel, evliliklerini ve çocuklarını görev aşkı için ihmal etmiş durumda. ( Alt yazı bile olamamış onlarca gerçek evlilik hikayeleri)

***

Magazin turunda hangi ünlünün nerede tatil yapmayı planladığı tartışılıyor. Birçok ünlü sanatçımız bu sene kafayı dinlemek için yurt dışını tercih edecekler hatta işleri elverdiği müddetçe gelip giderek bu tatili uzatacaklar. (Tatil gelince en fazla izlenen programlar)

Kilis ilinde ve çatışma bölgelerinde bulunan vatandaşlarımızdan, evini geçici olarak terk etmek zorunda kalanların sayısının yüzbinleri bulduğu ifade ediliyor. Bu vatandaşların okul çağında olan çocuklarının bu senesi eğitim açısından kayıp bir yıl olarak tarihe geçecek. (Bazı köşe yazarları ve gazeteler bu konuya değiniyorlar)

Fransa ve Belçika’da yaşanan terör saldırılarına dünyanın ve Türkiye’nin tepkisi oldukça şiddetli oldu. Bütün siyasi partiler bu terör saldırılarını kınayan ortak bildirilere imza attılar. Konu günlerce bütün detayları ile ele alındı. Yalnız değilsiniz mesajları sosyal medya üzerinden dünyaya duyuruldu. (Yapılana hiçbir lafım yok)

***

Ülkemizde art arda patlayan bombalar nedeniyle Meclis’te oluşturulmak istenen terörü kınama metni, mutabakat sağlanamadığı için eksik yayınlandı. Fransa’da milyonların yürüyüşünü canlı yayında izleyip gözyaşı dökenler, kendi ülkelerinde patlama yerini ziyaret edip karanfil dahi bırakmadılar. Karanfil bırakma mevzusu, bir iş adamımızın karanfil esprisi nedeniyle ancak gündeme gelebildi. (Toplumun kendi reytinginin Fransa kadar olmadığını bir kez daha gördük)

İşin açıkçası ülkenin en acil konuları son dakika diye alt yazı olarak geçiyor ve dedikodu haberleri reyting rekorları kırıyorsa kimseye de fazla bir şey söylemek düşmüyor.

Hayatınızı ve hayatlarımızı alt yazı olarak görmek bizi rahatsız etmiyorsa elin oğlu neden rahatsız olsun. Neden, benim bile düşünmek istemediğim konuları kendi ülkesinin gündeminde birinci sıraya alsın.

***

Burada sözüm, ülkesini ve vatandaşlarını seven, çabalayan insanlara değil. Sözüm, reytingi kendi belirleyip ardından biz niye böyle olduk diye bas bas bağıranlara.

Reytingi siz belirlediniz... Sanal dünyayı gerçek zannederek reyting rekortmeni yaptınız. Hayatımızı da SON DAKİKA da alt yazı.

SON DAKİKA... Nusaybin’deki çatışmada...

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum