Beslenme çantası

Yeni öğrendim, bir kekliğin üzerinde yüzden fazla renk varmış. Vura vura etrafta keklik, inşaat yapa yapa çevremizde o kekliğin yaşayacağı doğal alan bırakmadığımız için bir keklik görüp de bakamıyoruz bu renklere.

Büyük şair Şeyh Galib kedileri çok severmiş. Kendisi aynı zamanda Galata Mevlevîhanesi’nin postnişini idi. Eski İstanbul kadınları, evlerinde çok kedi besleyen kocalarına “Bey, evi Galip Dede tekkesine çevirdin” derlermiş.

Antep’de yalnızca patlıcanın elli beş çeşit yemeği yapılır. Bu memleket sevilmez mi?

Üç günlük dünyanın kaçıncı gününde olduğunu bilememek!

‘Bâtıl, makîsünaleyh olamaz’ demiş eskiler. Yani yanlış iş, örnek olamaz.

Bu yıl kar yağmadı gitti. Bir tavşan tanır idim. Bu tavşan kardan adamların burnundaki havuçları yiyerek kışı geçirir idi. Bu yıl o tavşan aç mı kaldı diye her gece düşünmekteyim. Kendisini bulmam mümkün değil ki yuvasının önüne üç sandık havuç koyayım da kıtırdatsın.

Bu ülkede yüzden fazla armut çeşidi olduğunu biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz. Ben de yaklaşık 15 çeşit ayçekirdeği biliyorum.

Maraş’ta çemen denen bir acayip nesne var ki ekmeğe sürülüp taam edilirken yanında çay dahi var ise her lokmada Balkanları ve Kafkasları şöyle bir kolaçan edip gelmek işten değil.

En güzel kuruyemişlerin İç Anadolu şehirlerinde kavrulmasının esbabı nedir acaba? Kayseri’deki beyaz leblebi, Ankara’daki tuzlu ayçekirdeği, Konya’daki yer fıstığı başka yerde bulunmaz.

Çocuk Vakfı tarafından neşredilen ve altı ayda bir yayınlanan Çocuk ve Medeniyet dergisi ülkemizin aşırı değerli dergilerinden biri olarak, üçüncü sayısı ile hayatına devam ediyor.

Ne zaman Ankara’ya gitsem bir kravata çarpıyorum.

Viyana’ya kadar pilav yiyip Mesnevî okuyarak gitmişiz ama, nasıl döndüğümüzü kim anlatacak?

Sonra geldi işte. Kırmızı, siyah ve bahar olarak. Ne?

18-03/16/ekran-resmi-2018-03-16-230749.png

Takside güncelleşme

Gün geçmiyor ki sarı taksicilerin Uber çalışanlarına dönük bir çirkin eylemine şâhit olmayalım. Oysa Uber sisteminde çalışan şoför de bir emekçi. O halde çeşitli tehditler, yaralamalar ve açık suç olan diğer eylemler, söylemler ne anlama geliyor?

Taksicilik sisteminde bir güncelleme aciliyet arzetmiyor mu sizce de?

18-03/16/ekran-resmi-2018-03-16-230839.png

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum