Bir Bayram Böyle Geçti

16-09/12/mevalna.jpg

SÖZÜ KESİLEN BİLGE ADAM

Küstahlık ile bilgelik arasındaki ilişki nedir?

Eğer biri bilge bir adamla konuşmuşsa ve bilge adamın sözünü daha ağzını açar açmaz teşekkür ederek kesmiş ve daha fazla yardıma ihtiyacı olmadığını söylemişse: bu onun bilge bir adamla değil de kendisini bir ahmağa dönüştürmüş olan bilge bir adamla konuştuğundan başka neyi gösterir?

NEŞELİ YANGIN

İçinde bulunduğumuz çağı uyarmak isteyenlerin başına ne gelir?

Tiyatronun kulisinde bir gün yangın çıkmış. Palyaço haber vermek için sahneye gelmiş. Herkes bunun bir şaka olduğunu sanıp alkışlamaya başlamış. Palyaço uyarmaya devam ettikçe alkışlar daha da hızlanmış. Sanırım dünyanın sonu her şeyin bir şaka olduğunu sanan nüktecilerin yükselen alkışları arasında gelecek.

CÜCENİN YEDİ FERSAHLIK ÇİZMELERİ

Mutluluk peşinde koşmanın tarifi neden bu kadar zordur?

Çoğu insan hazzın peşinde öyle nefes nefese koşar ki farkına varmadan onun yanından geçer. Şatosunda tutsak edilmiş prensese gözcülük yapan cücenin başından geçen gibi. Bir gün cüce öğle uykusuna dalmıştı. Bir saat sonra uyandığında, prenses gitmişti. Çabucak yedi fersahlık çizmelerini giydi; bir adımda kızın çoktan önüne geçmişti. Soren Kierkegaard- Meseller-Çev.: Osman Çakmakçı-Pinhan Yay.

İYİLER BAYRAM OLSUN

Bütün kalbi kırıkların, kederli gönüllerin, hüzünlü kafaların bayramı öncelikle ve hususen kutlu olsun. Onlara kalpten selam ve bitimsiz dua dua dua.

Geçip gidenler geçidi olan dünyada Bayram ışıklı bir durak; burada duruyor ve artık aramızda olmayan canlarımızı anarak bu bayramı onlarla tamamlamaya çalışıyoruz.

Şehit Halil Kantarcı ne güzel söylemişti, biz dahî tekrar edelim: “Bayramdır, barışın, sonra yine küsersiniz.”

Biraz bayram.

Kurtlar, kuşlar ve yeryüzü için, insanın içi için.

Yeni ayakkabıların yastığın altına koyup uyumalık arefe geceleri vardı...Yastık var, ayakkabı var, gece var ama işte o çocuk yok artık.

Bayramlarda farklı şekilde atan kalbin peşinden gitmeli, bir ömür bayram olur belki.

İÇİNDEKİ BAYRAMA SARIL! AFFET VE YÜRÜ

16-09/12/mevlaanansa.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.