Okulda havlayan bir Fındık

20-02/20/findik.jpg

Tokat/Turhal’daki Yakacık Köyü’nün mezarlığında bulunan bir köpeğe Fındık adı verildi ama iş burada bitmedi.

Beyaz yaka ve mavi önlükle okula transfer edilen Fındık, buradaki öğrencilerle icra-i ahenk eyleyerek derslere girip çıkmaya başladı.

Okulun bahçesindeki bir kulübede barınan Fındık, bu yönüyle okulun tek parasız yatılı öğrencisi durumunda.

Kimse ondan rahatsız değil, o da herkesle uyum içinde, hatta derslerle bile.

-“İki kere iki kaç eder Fındık?”

-“Hav!”

-“Dört kere dört?”

-“Hav hav!”

-“Peki Maveraünnehir nereye dökülür?”

-“Ne sen sor, ne ben hav!”

Okullarımızın sıkıcılığı mâlum. Ekran ve dışarısı hep daha câzip geliyor çocuklara.

Ama mesela Fındık örneğinde olduğu gibi küçük bir farklılık bile sınıfın, okulun havasını değiştiriyor, absürd bir yöntemle olsa da bir pencere açıyor.

Son dersin paydos zili çalınca çocuklar neşe içinde bağırarak dışarı fırlıyorlar ve ertesi sabah sessizce gelip yeniden sınıftaki yerlerini alıyorlar.

Her sınıfın bir Fındık’ı yok.

Hayâlimdeki okulda şöyle bir şey de vardı; Geniş bir çayırlık alan içinde bulunan okulun bahçesinde, isteyen her çocuğun kendi hayvanını besleyebileceği bir kulübesi olsun… Olamaz mı?

Binlerce sorunla komployla, vahşetle, savaşla mâ’lul dünyamızın gerçekliği yanında saçmasapan bir istekte mi bulundum? Hayâli bile absürd öyle mi?

Eh, ne yapalım iyi sıkılmalar çocuklar.

Selam Maarif, selam Fındık.

20-02/20/kutuphane.jpg

Külliye’de Süper Kütüphane bugün açılıyor

Kitapseverler için özel bir gün.

Çünkü bugün Ankara’da Külleyi içinde müthiş bir kütüphane açılıyor. Cumhurbaşkanımız tarafından açılacak olan bu süper kütüphane nitelik ve nicelik bakımından değerli ayrıntılara sahip.

24 saat açık olma esasına göre kitapseverlere hizmet verecek olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ücretsiz ikram servisiyle ayrıca dikkat çekiyor.

Son yıllarda kütüphanelerin değişim ve gelişimini yakından izliyoruz. İstanbul’daki olumlu birkaç örnek dışında daha büyük çaplı olarak devreye girecek olan kütüphanenin kitapseverler ve Ankara için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Sırada Rami Kışlası’nın kütüphaneye dönüşme projesi var ki, o da başka bir güzellik.

Nice nitelikli kütüphanelere…

Hukuk

Yine bir hukuk uygulaması etrafında fırtınalar kopuyor, üstelik haklı olarak.

Her toplumun ana zemini hukuktur.

Bu zemin sağlam değilse, hafif guguk depremlerinde bile çok can yanar. Adalet algısı zarar gören toplumlarda her iş daha zordur.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum