10 Dakika Bağımlılık Yapan Sufle Tarifi! İşte MasterChef'in Beğeni Rekorları Kıran Sufle Tarifi!

10 Dakika Bağımlılık Yapan Sufle Tarifi! İşte MasterChef'in Beğeni Rekorları Kıran Sufle Tarifi!

Sufle, küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği pratik tatlılar arasında yerini alıyor. Hem akışkan kıvamı hem de muazzam lezzeti ile insanların gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Sizlerle paylaşacağımız bu tarif, herkes için beğenilen sufle tarifi olacak.

Çat kapı gelen misafirleriniz için en pratik hazırlanabilecek sufle tarifini sizler için paylaşıyoruz. Özellikle çocukların bayılarak yediği sufle tarifini sevmeyen yoktur. Akışkan kıvamı ve enfes lezzetli ile herkesi etkilemeyi başarıyor. Bu tarif, sayesinde herkes suflenin en güzel tarifini hazırlama imkanına sahip olacak. Çikolata tutkularının her gün yapacağı muazzam bir sufle tarifi. Ayrıca az malzemeli ve en pratik sufle tarifi olarak bilinir. Peki sufle nasıl yapılır? Malzemeler neler? İşte detaylar.

SUFLE TARİFİ MALZEMELERİ

1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
Pudra şekeri
Bitter çikolata
Su

SUFLE TARİFİ HAZIRLANIŞI

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine, sufle kaplarının yarısına denk gelecek şekilde su ekliyoruz. Ardından ocağın üstüne yerleştirelim ve suyu kaynaması için bırakalım. Bu esnada suflemizi hazırlayalım.

haberici-005.jpg

Önce yumurta ve şekeri mikser ile rengi beyaz hale gelene kadar iyice çırpalım. Sonra üzerine süt ekleyelim ve çırpmaya devam edelim Üzerine yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpmaya devam edelim. Ardından hazırladığımız bu karışımı sufle kaplarına aktaralım. Orta bölümlerine bir parça bitter çikolata yerleştirelim.

haberici1-003.jpg

Bu aşamada ocağın üzerinde kaynatan suyun içerisine sufle kaplarını yerleştirelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 5 dakika ila 8 dakika civarında kaynatalım. Akışkan olması isteğe göre değişkenlik gösterebilir. Son olarak hazır hale gelen sufleleri servis tabağına aktaralım. Süslemek için üzerine biraz pudra şekeri serpelim. Tatlıları, sıcak şekilde servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

SUFLE TARİFİ PÜF NOKTALARI

Malzemelerle karıştırdığımız kabartma tozunun bir paket eklenmemesinin sebbi suflenin kek tarzında olmasını önlemek için. Pişirme süresi tatlının akışkan halini değiştirebilir. 3 dakika bile kaynatılsa yeterli olur. Ancak tamamen akışkan seviyede olur.

SERVİS TAVSİYESİ

Sufle, sıcak olarak tüketildiği için yanına ek olarak dondurma ilave edip servis ederseniz birbirini tamamlar. Görsel açıdan da, daha zengin bir görüntü oluşturur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN