Adım adım evde keçiboynuzu pekmezi yapılışı! Bir kaşığı bin derde deva: Çocuklara kaşık kaşık yedirin

Adım adım evde keçiboynuzu pekmezi yapılışı! Bir kaşığı bin derde deva: Çocuklara kaşık kaşık yedirin

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklarda kendini göstermeye başladı. Hastalıklara karşı doğal bir çözüm arıyorsanız işte bir kaşığı bin derde deva olan keçiboynuzu pekmezi tam size göre.

Sağlıklı beslenme trendleriyle birlikte doğal ürünlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda, geleneksel lezzetler de yeniden keşfediliyor ve sağlık dostu alternatifler arasında öne çıkıyor. Bu lezzetlerden biri de keçiboynuzu pekmezi. Doğanın cömertliğinden beslenen bu muhteşem pekmez, evde yapımıyla da dikkat çekiyor.

Keçiboynuzu pekmezi, keçiboynuzu meyvesinin öz suyunun uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan keçiboynuzu, yüksek oranda demir, kalsiyum, potasyum ve lif içerir. Ayrıca, içeriğindeki doğal şekerler nedeniyle tatlandırıcı olarak da tercih edilir.

MALZEMELER

Kurutulmuş keçiboynuzu

Şeker

Limon

keciboynuzu-pekmezi-16-9-1574758255.jpg

YAPILIŞI

  • Keçiboynuzlarını iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Keçiboynuzunun yumuşaması uzun süreceği için minimum 1 saat kaynatmalısınız. (Keçiboynuzlarını daha önce 1-2 gün soğuk suda bekletirseniz daha hızlı yumuşarlar.)
  • Yumuşayan keçiboynuzlarını bir elek ya da tülbent yardımıyla posa/püre haline getirin.
  • Ardından bu püreyi tekrar tencereye alın ve şekerle limon suyunu ekleyin.
  • Burada dikkat etmeniz gereken nokta keçiboynuzu ile şekerin eşit oranda olması. Örneğin 1 kilo keçiboynuzu kullandıysanız 1 kilo şeker eklemelisiniz.
  • Yüksek ateşte bu karışım iyice koyu kıvam alana kadar sık sık karıştırarak pişirin.
  • Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, biraz dinlendirdikten sonra kavanozlara aktarın ve serin bir yerde muhafaza edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN