Akşam çayın yanına kocanıza brownie kurabiye yapın gönlünü alın! Bu kurabiye çok farklı

Akşam çayın yanına kocanıza brownie kurabiye yapın gönlünü alın! Bu kurabiye çok farklı

Çay yada kahve saatlerinizin yanına çok yakışacak güzel bir tarif ile karşınızdayız. Bugün haberimizde sizlere brownie kurabiyenin tarifini hazırladık. Bu damak çatlatan lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

Çay saatlerinizin yanına eşlik edecek güzel bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yedikçe yedirtecek, hem midelere hem de gözlere hitap edecek brownie kurabiye tarifimizi sizler için haberimizde özenle paylaştık. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz brownie kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte damak çatlatan lezzet brownie kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

1 adet yumurta

Şerbeti için:

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

Üzerini süslemek için:

Hindistan cevizi

Antep fıstığı

YAPILIŞI

Dillere destan brownie kurabiye tarifimize öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için ilk önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir küçük tencereye su ve şekeri alıp karıştırarak ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatarak altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Şimdi de kurabiye hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştıralım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Daha sonra kurabiyelerimizi şekillendirelim. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.

islak-kurabiye-tarifi.jpg

BU KURABİYE ELİNİZDEN DÜŞMEYECEK

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak kurabiyelerimizi dizelim. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Brownie kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 200 derece fırında 10 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka kurabiyelerinizin pişi pişmediğini kontrol edin. Kurabiyeler piştikten sonra, ilk sıcaklığı gidince soğumuş olan şerbete kurabiyeleri batırıp çıkaralım. Üzerlerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN