Akşama Ne Yemek Yapacağına Karar Veremeyenlere İşte Tavuk Fajita Tarifi

Akşama Ne Yemek Yapacağına Karar Veremeyenlere İşte Tavuk Fajita Tarifi

Bu saat oldu halen akşam menünüze karar veremediyseniz doğru adrestesiniz. Gerek şık sunumu gerek de besleyici ve doyurucu özelliği ile tavuk fajita tarifini sizler için özenle hazırladık. İşte tavuk fajita tarifi...

Akşam yemeğinize henüz karar veremediyseniz, biz sizin yerinize ne yapmanız gerektiğini düşündük. Çocuklarınız bu tarifimize bayılacak. Tavuk fajita tarifi ile hem efsane bir lezzet yapacaksınız hem de mutfakta çok zaman kaybetmeyeceksiniz. Tam garanti tarif olan tavuk fajita tarifimizi hem ev halkınız hem de misafirleriniz çok beğenecek. Üstelik tarifimizin içine eklediğimiz zerdeçal hem yemeğinize sarı rengini verirken, hem de birçok faydasından yararlanmış olacaksınız. İşte dillere destan tavuk fajitanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım kilo kemiksiz jülyen doğranmış tavuk eti

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Kırmızı toz biber

Pul biber

Karabiber

Kimyon

Zerdeçal

Tuz

2 orta boy kuru soğan

3 adet çarliston biber

2 adet kapya biber

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

YAPILIŞI

Tavuk fajita tarifimiz için öncelikle kasabımızdan tavuğun göğüs kısmından kemiksiz bir şekilde vermesini isteyelim. Tavuğumuzu önce yıkayalım ve süzülmeye bırakalım. Tavuk iyice süzülünce tavuğumuzu uzunlamasına jülyen şeklinde keselim. Kestiğimiz parçalar ne çok kalın ne çok ince olacak. Doğradığımız tavukları derin bir kabın içine alalım ve üzerine havada ezdiğimiz sarımsağı, sıvıyağı, kırmızı toz biberi, pul biberi, karabiberi, kimyonu, zerdeçalı, tuzu ekleyip çok iyi karıştıralım. Kabımızın ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakalım. Şimdide kuru soğanı, çarliston biberi ve kapya biberi temizleyip onları da uzunlamasına jülyen şeklinde dilimleyelim. Yapışmaz tavaya tavuklarımızı alalım ve çok fazla karıştırmadan pişirmeye başlayalım.

6208f1ee86b24a121827a148.webp

BU ANA YEMEĞİ ÇOCUKLARINIZ ÇOK SEVECEK

Başka bir yapışmaz tavaya ise sıvıyağ koyalım. Yağ ısınınca jülyen şeklinde doğradığımız kuru soğanı, kapya biberi ve çarliston biberleri tavamıza ekleyip pişirmeye başlayalım. Sebzelerimiz biraz sotelenince tuzunu ekleyelim. Yani tavuk ve sebzeleri önce ayrı ayrı tavalarda pişirip daha sonra birleştireceğiz. Pişen tavukların içine pişen sebzeleri ekleyip 1 tur karıştırıp ocaktan alalım. Sıcak sıcak servis edelim. Evdeki kişi sayınıza göre malzemeleri eksiltip çoğaltabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

TAVUK FAJİTANIN YANINA NE GİDER?

Tereyağlı pirinç pilavı, Arpa şehriye pilavı, kremalı mantarlı makarna, tereyağlı erişte, mevsim salata

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN