Babaanne usulü un kurabiyesini deneyin farkınızı gösterin! Çayın yanına süper eşlik ediyor!

Babaanne usulü un kurabiyesini deneyin farkınızı gösterin! Çayın yanına süper eşlik ediyor!

Çay saatlerinize çok yakışacak mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Adeta ağızda eriyip giden babaanne usulü un kurabiyesi tarifimizi en kısa sürede denemenizi tavsiye ediyoruz...

Bütün günün yorgunluğunu sıcacık çayınızın yanında ağzınızı tatlandıracak güzel bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Haberimizde sizler için özenle babaanne usulü un kurabiyesi tarifimizi paylaştık. Bu lezzeti deneyerek mutfaktaki tüm hünerinizi gösterebilirsiniz. İşte tüm detayları ile babaanne usulü un kurabiyesi tarifi şöyle;

MALZEMELER

250 gram tereyağı yada margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı nişasta

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

4-5 su bardağı un

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet un kurabiyesi tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağını veya margarini ekleyelim. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpalım. 1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyelim. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alalım ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirelim. Kenar kısımlarını keselim. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verelim. Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar keselim.

nuray-ayan-un-kurabiyesi.webp

BU KURABİYE AĞIZDA ERİYİP GİDİYOR

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak kurabiyelerimizi dizelim. Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre fırından fırına değişebilir. Fırında pişen kurabiyeleri fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Kurabiyelerimiz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpelim. İşte ağızda dağılan un kurabiyemiz hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN