Balıkçıların sır gibi sakladığı tarif! Bir kez deneyen vazgeçemeyecek: Yıllardır yanlış pişiriliyor...

Balıkçıların sır gibi sakladığı tarif! Bir kez deneyen vazgeçemeyecek: Yıllardır yanlış pişiriliyor...

Türkiye'de sık sık tüketilen yiyeceklerden birisi olan hamsi, hiç kolay bir yemek değildir. Hazırlanışıyla birlikte uzun bir süre isterken, kızartması da bir hayli zor olan yemeklerdendir. Hamsiyi kızartırken püf noktaları bilmezseniz elinizde kalabilir. Lezzetli bir hamsi kızarması için yapmanız gerekenler balıkçılar tarafından paylaşıldı. İşte sır gibi saklanan o gizli tarif...

Karadeniz'in vazgeçilmez yiyeceklerinden birisi olan hamsi kızartmasına dair balıkçılardan tarif paylaşıldı. En lezzetli balık türlerinden olan hamsi kızartması oldukça popüler bir yemektir. Fakat hamsiyi kızartırken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Hamsi kızartmaya dair 18 yıllık tecrübesiyle Selçuk Daşlıpınar tavsiyeler verdi.

tavada-hamsi-tarifi.jpg

TAZE HAMSİ

Tecrübeli balıkçının tavsiyelerine göre, hamsi kızarmak için en önemli nokta balığın taze olmasıdır. Taze olmayan hamsilerin kızartma esnasında dağılabileceğini ifade etti. Ayrıca taze hamsinin lezzeti de kat kat daha fazla olduğunu belirtti. Hamsileri satın almadan önce taze olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

BAĞIRSAK VE PULLAR

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise hamsilerin bağırsakları ve pullarının temizlenmesidir. Bu temizlik yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

YAĞ SICAKLIĞINI KONTROL EDİN

Hamsileri kızartmadan önce yağın sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Kızartacağınız yağın sıcaklığı 180 derece ile 190 derece arasında olması gerekir. Bu sıcaklıktaki bir yağda kızaran hamsilerin hem içi hem de dışı kıtır kıtır olacaktır.

FAZLA YAĞ KOYMAYIN

Hamsileri kızartma esnasında dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisi de tavanın içerisinde fazla yağın bulundurulmamasıdır. Tavada bulunan fazla yağı hamsilerin yağ içerisinde yüzmesine neden olur ve bu durum lezzetini büyük oranda etkiler. Hamsilerin sadece yarısı kadar yağ koyarak kızartma işlemi yapılmalıdır.

YAĞINI SÜZÜN

Tavada kızaran hamsileri yağlarından tamamen arındırmanız gerekir. Fazla yağından arındırılan hamsiler daha lezzetli ve daha hafif olacaktır. Lezzetli bir hamsi için yağını arındırma esnasında kağıt havlu ya da mutfak havlusu kullanmanız öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN