Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu! İşte kokusuyla evdekileri uykudan uyandıracak ekmek böreği tarifi

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu! İşte kokusuyla evdekileri uykudan uyandıracak ekmek böreği tarifi

Genellikle hepimizin evinde kalan ve bayatlamış ekmekler oluyor. Sizce bayatlayan ekmekler nasıl değerlendirilir? İşte çok beğeneceğiniz bayat ekmek böreği ile evinizde kalan ekmeklerinizi değerlendirmenin en kolay yolu...

Zaman zaman genellikle hepimizin evinde bayatlamış ekmek olabiliyor. Ya misafir gelecek diye ekmeği fazla alıyoruz yada bizler misafirliğe gidince ekmeklerimiz öylece kalıyor. Son zamanlarda ekmeğe gelen zamları da göz önünde bulundurursak aman bayatlayan kalan ekmeklerinizi çöpe atıp israf etmeyin. Peki bayatlayan ekmek nasıl değerlendirilir? Haberimizde özenle tarifini hazırladığımız bayat ekmek böreği tarifimizi çok seveceksiniz. Tam ve garanti bir tarif olan bayat ekmek böreği tarifi hem bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz gibi hem de kahvaltı sofralarına da bu tarifi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1,5 ekmek veya pide (bayat)

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

2 adet yumurta

1 su bardağı beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Kaşar peyniri

YAPILIŞI

Bayat ekmeklerimizi değerlendireceğimiz efsane lezzet bayat ekmek böreği tarifimiz için öncelikle bayat ekmeklerimizi elimizle küçük parçalar halinde koparıyoruz. Derin bir kabın içine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, tuzu, kabartma tozunu koyup çırpıcı ile çırpıyoruz. Daha sonra içine peyniri ve maydanozu ilave ediyoruz. Bu karışımın içine bayat ekmeklerimizi batırıyoruz.

basliksiz-8.jpg

BU LEZZETİ ÇOCUKLARINIZ DA ÇOK SEVECEK

Her tarafı ıslandıktan sonra yağlanmış tepsiye yarısını koyuyoruz. Arasına kaşar rendesi serpiyoruz. Diğer kalanı da üzerine boşaltıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürüyoruz. Ekmekler hafif kızarmaya başlayınca fırını açıp her tarafına kaşar rendesi serpiyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak yenmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN