Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirmenin En Kolay Yolu! İşte Bayat Ekmek Pizzası

Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirmenin En Kolay Yolu! İşte Bayat Ekmek Pizzası

Genellikle hepimizin evinde kalan ve bayatlamış ekmekler oluyor. Sizce bayatlayan ekmekler nasıl değerlendirilir? İşte çok beğeneceğiniz bayat ekmek pizzası ile evinizde kalan ekmeklerinizi değerlendirmenin en kolay yolu...

Zaman zaman genellikle hepimizin evinde bayatlamış ekmek olabiliyor. Ya misafir gelecek diye ekmeği fazla alıyoruz yada bizler misafirliğe gidince ekmeklerimiz öylece kalıyor. Son zamanlarda ekmeğe gelen zamları da göz önünde bulundurursak aman bayatlayan kalan ekmeklerinizi çöpe atıp israf etmeyin. Peki bayatlayan ekmek nasıl değerlendirilir? Haberimizde özenle tarifini hazırladığımız bayat ekmek pizzasını ev halkınız çok sevecek. Tam ve garanti bir tarif olan bayat ekmek pizza tarifi hem bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz gibi hem de kahvaltı sofralarına da bu tarifi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Tamamen evinizdeki malzemelerle ve aynı zamanda da mutfakta sizin zamanınızı çok almayacak bu tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bayat ekmek pizzası için gerekli malzemeler nedir? Bayat ekmek pizzası nasıl yapılır? İşte detaylıca anlattığımız tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

3 adet orta boy domates

3 adet yeşil biber yada çarliston biber

2 adet kırmızı kapya biber

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 küçük kase beyaz peynir

1 küçük kase kaşar

Karabiber

Pul biber

Tuz

Bayatlamış ekmek

YAPILIŞI

Öncelikle bayatlamış ekmeklerimizi kesme tahtasına alıp dilimleyelim. Karıştırma kabına küp küp dilimlediğimiz domatesleri, yeşil biberleri, kırmızı kapya biberleri, 2 yumurtayı, yoğurdu ekleyip karıştıralım. Üzerine beyaz peyniri ve kaşar peynirini, karabiberi ve pul biberi de ekleyip karıştıralım. Peynirlerinizin tuz oranına göre tuzu atmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer peynirleriniz çok tuzlu ise tarife hiç tuz kullanmayınız. Tercihe göre arzu ederseniz çocuklarınız için karışımımızın içine küp küp dilimlenmiş sucuk, sosis, salam yada siyah zeytin de ekleyebilirsiniz.

photo-2019-12-20-00-33-54.jpg

EVDEKİ BAYAT EKMEKLERİNİZİ BU TARİFLE DEĞERLENDİRİN

Elde ettiğimiz bu karışımı dilimlediğimiz ekmeklerin üzerine güzelce kaşık yardımı ile her bir ekmek dilimine malzemeler eşit gelecek şekilde yayalım. Fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serelim ve ekmeklerimizi fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bayat ekmek pizzalarının üzerinin kızarıp kızarmadığını mutlaka kontrol ediniz. Üzeri kızaran bayat ekmek pizzalarımızı servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN