Bir lokmayla çocukluğunuza götürecek marmelatlı kurabiye tarifi! Her yiyen lezzetini konuşacak

Bir lokmayla çocukluğunuza götürecek marmelatlı kurabiye tarifi! Her yiyen lezzetini konuşacak

Gastronomi dünyasının derinliklerinde, tatlı bir sır saklı duruyor: Marmelatlı Kurabiye! Adeta bir büyü gibi gelen bu tarif, herkesin damaklarını şenlendirmeye geliyor. İşte herkesin lezzetini konuşacağı marmelatlı kurabiye tarifi

Tatlı krizlerinin çözümü artık elinizin altında! Mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan kurabiyeler, yenilikçi ve lezzet dolu bir form kazanıyor: marmelatlı kurabiyeler! Bu pratik tarif, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi haline gelmeye aday. Marmelatın enfes tadı, kıtır kıtır kurabiyelerle buluştuğunda ortaya çıkan bu lezzet dalgası, herkesi mest edecek.

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

4 su bardağı beyaz un

1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

100 gr. çikolata

1 kase marmelat

1 kase hindistan cevizi

1 kase fıstık içi

marmelatli-cikolatali-pastane-kurabiyesi-tarifi-5-scaled.jpeg

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Mikserle çırparken kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın. Sonra mikseri kenara alıyoruz. 2 su bardağı unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında, cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine çatalla iz yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Hafif pembeleştiğinde fırından çıakrın ve soğumaya bırakın. Sos tenceresinde çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyenin alt kısmına marmelat sürüp diğer kurabiyeyle yapıştırın. Uç kısmını erimiş çikolataya batırıp, uç kısmını hindistan cevizi ya da fıstık içine bulayın ve donmasını sağlayın. Sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN