Bir tepsi anında bitiyor! Yiyen herkes tadına hayran kalıyor! Oklavasız merdanesiz çok pratik pide tarifi

Bir tepsi anında bitiyor! Yiyen herkes tadına hayran kalıyor! Oklavasız merdanesiz çok pratik pide tarifi

Börek severlere güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle oklava yada merdane kullanmaya gerek kalmadan çok pratik börek tarifi ile karşınızdayız. Bu böreğe doyamayacaksınız...

Çay saatlerinize çok yakışacak mükemmel peynirli kapalı pide tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu pide tarifimiz bundan sonra favori tarifiniz olacak. İşte efsane peynirli kapalı pide tarifi şöyle...

MALZEMELER

1 şişe maden suyu

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

Aldığı kadar un

Arasına sürmek için:

Margarin

İçi için:

Lor peyniri

Üzeri için:

Yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı süt

Çörek otu

YAPILIŞI

Dillere destan kıyır kıyır pide tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine maden suyunu ve kuru mayayı koyalım. Tel çırpıcı ile bu iki malzemeyi iyice karıştıralım. Daha sonra üzerine toz şekeri, tuzu, yoğurdu, sıvıyağı koyalım. Son olarak üzerine unu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru en az 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve 8 eşit bezeye bölelim. Her bir bezenin üzerine oda sıcaklığında yumuşamış, tepeleme bir tatlı kaşığı margarin sürelim. Bezelerden ikisini alalım.

kir-pidesi-tarifi1-1024x515.png

BU LEZZET HİÇ BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Bezeleri büyük servis tabağı büyüklüğünde margarinle beraber açalım. İki bezeyi üst üste koyup elimizle bastırarak biraz daha büyütelim. Daha sonra bezemizi yarım ay şeklinde katlayalım. Yarım ay şeklinde gelen bezemizin ortasına uzunlamasına olacak şekilde lor peynirinden koyalım. Hamurun kenarlarından tutup ağzını kapatalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim. Kalan bezelere de bu işlemleri uygulayalım. Pidelerimizin üzerine bir kasede karıştırdığımız yumurta sarısı ve süt karışımını fırça yardımı ile sürelim. Ardından pidelerimizin üzerine çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pidelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen pidelerimizi fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN