Bir yiyen daha yok mu diyor! Bu mercimekli köfte tarifi bir başka: Bu tarif için kapınızda kuyruk olacaklar

Bir yiyen daha yok mu diyor! Bu mercimekli köfte tarifi bir başka: Bu tarif için kapınızda kuyruk olacaklar

Evde zahmetsizce oluşturabileceğiniz, bütçe dostu ve harikulade mercimekli çiğ köfte formülünü ortaya çıkarın! Konuklarınız bu damağa hitap eden lezzeti aşkla benimseyecek.

Bulgur ve mercimeğin eşsiz birlikteliğiyle hazırlanan, her bütçeye hitap eden Mercimekli Çiğ Köfte, damak zevkinizi cezbetmeye devam ediyor. Yoğun geçen bir iş gününden sonra ya da özel bir gün için, mercimek ve bulgurun büyüleyici kombinasyonuyla ailenize, davetlilerinize ve komşularınıza benzersiz bir tat deneyimi sunabilirsiniz. Çabucak hazırlanıp sunulabilecek Mercimekli Çiğ Köfte, 'Acaba bugün ne hazırlasam?' sorunsalından sizi kurtaracak.

İşte, evinizde sıklıkla bulabileceğiniz malzemelerle elde edebileceğiniz nadide bir lezzetin sırrı...

MALZEMELER:

1 su bardağı esmer ya da kırmızı mercimek
4 su bardağı orta bulgur
1 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 adet kurutulmuş soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze dereotu
200 gr. yeşil soğan
Karabiber ve kırmızı pul biber
Kimyon ve tuz

HAZIRLIK AŞAMALARI:

Mercimek detaylıca ayıklanır, temizlenir ve geniş bir tencereye aktarılır, üzerini kaplayacak miktarda su eklenerek pişirilir. Geniş bir kap içerisine alınan bulgur, mercimeğin suyuyla beraber üzerine dökülür, kapağı kapatılıp bulgurun yumuşayana kadar bekletilir. Diğer yandan soğan küp küp doğranarak yağla hafifçe kavrulur, biber ve domates salçası eklenir, baharatlarla tatlandırılır ve nemlendirilmiş bulgurla harmanlanır. El yakmayacak sıcaklıkta yoğurma işlemi gerçekleştirilir. Temizlenip, ince ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. El içerisinde şekillendirilen köfteler, sıcak bir şekilde salata, turşu ve ayran eşliğinde sunum yapılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN