Bitki çayı sevmeyen bardak bardak içiyor! Osmanlının her derde deva şerbet tarifi: Ağzınızı tatlandırarak iyileştiriyor

Bitki çayı sevmeyen bardak bardak içiyor! Osmanlının her derde deva şerbet tarifi: Ağzınızı tatlandırarak iyileştiriyor

Osmanlı döneminin en seçkin içeceklerinden biri olan şerbetler şifa dağıtıyor. Yine her derde deva olan şerbet tarifi ile karşınızdayız. Bu basit tarifle, geçmişin lezzetlerini günümüze taşıyabilir ve sofralarınıza Osmanlı sarayının ihtişamını getirebilirsiniz

Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin ve çeşitli mutfağı, tarih boyunca pek çok övgü almıştır. Bu muhteşem lezzetlerden biri de reyhan şerbetidir. Osmanlı saray mutfağının inceliklerinden biri olan bu şerbet, hem ferahlatıcı hem de lezzetli bir içecektir. Gelin, bu şahane tarifin sırlarını keşfedelim.

MALZEMELER

1 demet reyhan

5 adet limon tuzu

6 su bardağı sıcak su

6 yemek kaşığı toz şeker

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Reyhan şerbetimizi yapmaya öncelikle reyhanlarımızı ayıklayıp temizlemeyle başlayalım. Ardından reyhanları güzelce yıkayalım ve uygun bir tencerenin içerisine alalım. Üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ilave edelim. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp, tencerenin ağzını kapatalım. Reyhan şerbetinin en önemli özelliği kaynatılarak yapılan bir şerbet olmamasıdır. Haşlama yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet. Bu şekilde soğumaya bırakalım. Ardından tencerenin içerisindeki reyhanları süzgeç yardımı ile süzerek çıkartalım. Reyhanları cam şişelere pay edelim ve buzdolabında dinlendirelim ve ardından servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN