Börekçileri kızdıracak su böreği tarifi! Katları tek tek sayılıyor, dışı çıtır çıtır oluyor! Bu detaylara dikkat edin

Börekçileri kızdıracak su böreği tarifi! Katları tek tek sayılıyor, dışı çıtır çıtır oluyor! Bu detaylara dikkat edin

Türkiye'nin en sevilen lezzetlerinden biri olarak görülen su böreğine tüm püf noktaları geldi. Tüm katmanları tek tek sayılıyor dışı da çıtır mı çıtır oluyor. İşte herkesin lezzetine hayran kalacağı su böreği tarifi…

Bayramların özel günlerin aranan lezzeti su böreğine evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Artık kimse dışarıdan su böreği almayacak. Su böreği yapmanın tüm incelikleri işin ustasından geldi. İşte herkesin lezzetine hayran kalacağı su böreği tarifi…

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Su böreğinin hamuru için un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurma işlemine başlayınız. Yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için bir süre beklettikten sonra 10 eşit parçaya bölerek ince ince açmanız gerekmektedir. Açılan yufkaları kaynar suda haşladıktan sonra süzüp tek tek tepsiye yerleştiriniz.

su-boregi.jpg

SU BÖREĞİNİN İÇERİSİNE NE KONULUR?

İster peynirli ister kıymalı yapabileceğiniz su böreği tarifinde iç harç için peynir ve maydanoz kullanabileceğiniz gibi soğan ve kıymayı kavurarak da iç harç hazırlayabilirsiniz.

SU BÖREĞİ NASIL PİŞİRİLİR?

Öncelikle tepsinin en alt katmanına kuru yufka sermeniz gerekiyor. Üzerine erittiğiniz tereyağı gezdirdikten sonra birkaç kat pişirdiğiniz yufkaları sererek her katmanı tereyağı ile yağlamanız gerekiyor. Ortak katmana peynirli iç harçtan serpiştirdikten sonra haşladığınız yufkaları üzerine dizmeye devam ediniz. Katmanları tamamladıktan sonra en üst katmana kuru yufka yerleştirerek üzerine tereyağı sürünüz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar böreğinizi çevirerek pişiriniz.

su-boregi-nasil-yapilir.jpg

SU BÖREĞİNİN YAPMANIN İNCELİKLERİ

İşin ustası su böreği yapmanın inceliklerini tek tek anlattı. Su böreği yaparken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

Yufkalar ince açılmalı ve her kat arasına tereyağı sürülmelidir.

Hamur iyi yoğrulmalı ve dinlendirilmelidir.

Su böreği her iki tarafı da pişirilmelidir.

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.

Malzemelerin taze olması da böreğin lezzetini artıracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN