Böylesini daha önce yemediniz! 15 dakikada puf puf pastane poğaçası tarifi

Böylesini daha önce yemediniz! 15 dakikada puf puf  pastane poğaçası tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi poğaçayla ilgili yeni tarifle karşınızdayız. 15 dakikada hamurunun hazırlandığı tarifte kimse poğaçayı nasıl bu kadar hızlı ve lezzetli yaptığınızı anlamayacak.

Çay saatlerinin yanında hepimizin bayıla bayıla yediği puf puf poğaçaları artık pastaneden almanıza gerek kalmadı. Haberimizde sizler için özenle tarifini paylaştığımız pastane usulü puf puf poğaça tarifi ile pastaneler bile sizi kıskanacak...

Çay saatlerinizin yanına yada çocuklarınızın beslenmesine gönül rahatlığı ile koyabileceğiniz mükemmel bir pastane usulü puf puf poğaça tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu tarif sayesinde artık poğaçalarınızı dışarıdan hazır almaya son vereceksiniz...

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Yarım paket tereyağı veya margarin

1 paket instant maya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

5.5 su bardağı un

İçi için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Dillere destan pastane usulü puf puf poğaça tarifimiz için hamur yoğurma kabımızı alalım. Bu tarifimizde gerçek lezzeti yakalayabilmek için kullanacağınız bütün malzemelerin mutlaka oda sıcaklığında olmasına önem vermelisiniz. Hamur yoğurma kabımızın içine ılık su ,şeker, maya ve yoğurdu alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından sıvı yağ tuz tereyağı yada margarin, 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) ve kabartma tozunu ekleyelim yoğuralım. En son elenmiş unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edelim, güzelce yoğuralım. Kıvamlı güzel bir poğaça hamuru elde edelim. Hamurumuzun mayalanması için hamur yoğurduğumuz kabın ağzını streç filmle kapatalım ve 45 dakika hamurumuzu mayalanmaya bırakalım. Bu ölçülere göre 20 adet yuvarlak poğaça çıkıyor. Ama sizin poğaça hamurunuzun büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre adet sayısı değişebilir. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayalım.

pastane-lezzetinde-karakoy-pogacasi-tarifi.jpg

BU TARİFE HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Her bir bezenin ortasını hafif açıp rendelenmiş kaşar peynirinden koyalım ve yuvarlayalım. Bütün bezeler bitene kadar bu işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı dizelim. Tepsi mayası için poğaçaların üzerini temiz bir örtü ile kapatıp yarım saat bekletelim. Bu tarifimizde tepsi mayası oldukça önemli. Tepsi mayası alan poğaçaların üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim. Her bir poğaçanın üzerini çatalla çizelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen poğaçalarımızı fırından alıp servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN