Brokoliye burun kıvıran çocuklarınız bu tarife bayılacak! Bir yiyen daha yok mu diyor...

Brokoliye burun kıvıran çocuklarınız bu tarife bayılacak! Bir yiyen daha yok mu diyor...

Brokoli denilince başta çocuklarımız olmak üzere hemen burun kıvırıyorlar. Sağlığımız söz konusu olduğunda saymakla faydası bitmeyen brokolinin en güzel halini sizler için bugün haberimizde hazırladık. İşte enfes brokoli salatası tarifi...

Yemeklerin olmazsa olmazı salataları hepimiz çok seviyoruz. Ancak bu salata brokoli olunca olay biraz değişiyor ancak haberimizin ayrıntılarında paylaştığımız enfes brokoli salatası sayesinde hiç zorlanmadan çocuklarınıza brokoli yedirebileceksiniz.

MALZEMELER

500 gram brokoli

2 adet rendelenmiş havuç

5-6 adet kornişon turşu küçük küçük doğranmış

1 kutu konserve mısır

Sosu için;

1 tutam maydanoz

2 diş rendelenmiş sarımsak

5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 dolu yemek kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı hardal

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane brokoli salatası tarifimiz için öncelikle brokoli çiçeklerini küçük parçalara ayırıp yıkıyoruz 5 dk kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz, soğuması için uygun bir kaba alıyoruz. Şimdi de havuçları soyup, rendeliyoruz uygun bir tavaya alıp çok az zeytinyağı ile kavurup, soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş brokolinin üzerine havuçları ekleyelim.

basliksiz-7.jpg

BU SALATA KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

Daha sonra üzerine minik minik doğranmış kornişon turşuyu ve mısırı ilave ediyoruz. Sıra geldi brokoli salatamızın sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kasede ince doğranmış maydanozu, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, mayonez, hardal, tuz ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu sosu brokolinin üzerine döküp, güzelce karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN